All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Total omvandling av färg

Det finns en hel del av dessa lackerade furu trappor runt om i landet. Du behöver inte byta ut om du är trött på trappan. Prova det med färg!

Använd vattenburna beläggningar

Vi brukar beroende att röra sig i steg ganska snabbt efter färg, och sedan en vattenbaserad färg är ett bra alternativ eftersom det torkar snabbt. På så sätt går kortare tid mellan sträckorna, och du kan använda den tidigare. En fördel med akrylfärg är att den är statiskt laddad så att dammet inte faller in i färgfilmen. Det luktar inte lite under arbetet - men se till att du är väl ventilerad!

Så här gör du

Vi har gjort en röra av hur du gör det här, titta på video här.

1. Rengör noggrant

Tvätta först med rengöringsmedel avsedd för användning före målning. Använd inte salmiakk, eftersom det bara löser upp fettet istället för att transportera det med vattnet. Låt torka.

2. Slip yta

Slipning av slipplattan eller slippapper 120 grit till 150, så att ytan blir slö. Glid alltid i träets riktning. Damm av ytan med en borste eller en dammsugare med möbel.

3. Tandkräm

Applicera sedan två kappkvistar på alla kvistar. Detta är viktigt även om trapporna är gamla, för att riskera bruna fläckar om kvistar börjar blöda.

4. Priming

När kvist är torr, kan du applicera priming. Börja med sidor, fångster och gelsder innan du tar stegen. Vattenlöslig akrylprimer är lämplig och torkar snabbt.

5. Top Streak

Det är nu klart för toppunkten. Applicera mycket vattenfärgad färg i samma ordning som grunning. Applicera färgen i längdriktningen först, innan den sprids i breddriktningen och avsluta upprepa längdriktningen. Denna teknik fördelar färgen jämnt och producerar en fin film.

6. Eventuellt lack

Det är inte nödvändigt för ett bra resultat, men för att förbättra hållbarheten, tillämpa två till tre lager klarlack ovanpå.

ADVERT

Mest populära