All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Fullständig renovering av 1970 tallsbad

->

Badrummet i det gamla 1970-talet var mörkt och föråldrat.

Läs också:

Experter Checklista När Reflektera Badrummet

Har du det torrt? Dessa åtta punkter sammanställs av Nationella rådet för våtutrymmen, och är ett bra hjälpmedel när man ska renovera badrummet forskriftsmess ...

familj behövde professionell hjälp att se möjligheter istället för begränsningar i den lilla badeværelset fem kvadratmeter. Därför valde de att söka inredare för att hjälpa dem att förbereda ett fint och tankeväckande förslag som de inte lyckats nå.

Designern har valt produkter med relativt neutral grund, vilket ändå blir tråkigt.

- Ett badrum ska vara både känsligt och snyggt, säger inredningsarkitekt Tove Meldgaard.

Förutom att rummet ska vara ljust måste det ha några "muskler". Genom att använda något svart eller mörkt grått, är rummet betygsatt, anser hon. Om allt är ljust kan badrummet snabbt bli för "flytande". Det måste finnas några mörka element för att "sätta" inredningen. Men använd inte för stora mörka ytor, det är de mörkaste färgerna som är mest framträdande i ett interiör.

Läs också:

"Kan du lägga till nya kakel över gamla plattor i badrummet?"

Och kan du verkligen måla kakel? Våra våta experter svarar på svar till läsare.

Elegant touch

Det nya badrummet har en elegant och exklusiv känsla. Färgerna är grädde, sand, grå och svart.

Väggarna är ljusa, men inte helt vita. Det finns utvalda sandfärgade väggplattor för att ge rummet en varm och varm atmosfär. "Musklerna" är en svart gardin och mörkgrå golvplattor.

Inredningsarkitekten har också valt att bygga skåp från Ifö så att framsidan är synlig, en lösning som är både elegant och praktisk. Elegansen understrykas av att skåpdörrarna är ljusgråa medan lådorna är i körsbär. Det heta träet används också på toalettsitsen.

För att komma till den inbyggda lösningen, var de tvungna att "stjäla" några av garderoben i sovrummet bredvid badrummet. Denna garderob har nu bara halv djup, men fungerar bra för små ögon.

Det finns eluttag installerade i skåpet, till exempel rakapparat och tandborstar. Toalettsaker som är i daglig användning samlar damm och är inte lika känsliga som stående på framsidan. Det är därför det finns gott om garderobsutrymme där vardagliga saker kan vara "dolda".

Läs också:

Undvik buggar i badrummet

Använd hantverkare som kan bada rummet, eftersom badet blir bättre skyddat mot skador.

Duschen är gjord av en mur med glassten och en liten sluttande vägg med kakel. Detta ger maximal ljus in i duschrummet och ett fint utnyttjande av det lilla rummet.Duschhuvud och mixer från Vola.

Rymlig duschkabin

Duschen är byggd av en rak mur med glassten och en sluttande vägg med kakel. På så sätt används utrymmet bättre, medan ljuset går in i duschen och rummet verkar större. Dessutom kommer öppningen av duschen vara mindre, vilket igen minskar vattenförlusterna på resten av badet. Kaklat vägg med kakel används för näsdukar som är bekvämt beläget direkt utanför duschen.

Familjen är nedsänkt i sitt nya badrum och är glad att de valde att samarbeta med specialistkunskap inom lösningar och materialval. Både arbetsprocessen och resultatet är som familjen hade hoppats på, och tiden i badrummet har blivit mycket trevligare.

Box från Ifö är inbyggd i väggen och har fått knoppar från Vola, en elegant och utrymmessnål lösning för små badrum. På den motsatta sidan av väggen skulle en garderob vara lite kortare.

Detta används:

Klinkergolv: Flisekompaniet på Skoyen

tiling: Flisekompaniet

Wash: Italienska Rapsell, förhandlats genom det inre designern

Håndkletørrer Danske Strømberg

badrum enhet: Ifö

bländare: vola

boggier för tvättning: Personalized av en smed ritningar Tove Meldgaard

dropdown: Eclectik v / Meldgaard

Duschblandare: vola

Beräknad kostnad (ungefär utmärkelser)

Tile per kvm 700

Glas Building Stein styck 50

Armatur 3000

Underdel 11 tusen

Toalett 3000

Krokar & knoppar 3000

Handduks Varmare 7500

Belysning 8000

Rolandardin 3 500

Dessutom finns kostnader för rörmokare, elektriker och snickare.

För mer information: Inredningsdesigner Tove Meldgaard, www. Meldgaard. com

tovning @ Meldgaard. com

ADVERT

Mest populära