All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Topless sommarflirt!

När sommaren väg badade i solsken och lockar med härlig vänder det inte är en packad mångsidig lastbil du drömmer om. Istället drömmer nog för en cabriolet med utsökt hantering, bara bra musik på stereon (istället för skrikande barn) och din bättre hälft vid din sida.

Men drömmen är närmare än du tror. För cirka 200 000 kronor finns några av de bästa roadsters på marknaden.

Vad är din begagnade bil värd? Ta reda på Dinsides räknare här!

Slutligen - en hård Z-modell!

BMW Z4 tog över stafettpinnen från BMW Z3, ​​som hade gjort sitt yttersta för att förtjäna stämplas "frisørbil". Men tyskarna insåg att de inte lätt kunde ta upp uppgiften igen. BMW Z4 är en robust enhet med bakhjulsdrift, kropp i höghållfast stål (hög rotationsstabilitet) och en byggkvalitet som respekterar.

Foto: Knut Arne Marcussen mer

motorprogrammet är omfattande av fyrcylindrig 2-liters bensinmotor och upp till brottsligt upplagan Z4 M med 343 hästar. Testbilen har den mycket mer civiliserade tävlingsexceristen på 2,5 liter som producerar 192 hästar. Det är erfaret som tufft, starkt och passande. Manövrering 0-100 km / h sker i 7, 5 sekunder och topphastigheten är 227 km / h.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Bagageutrymmet är lika vanligt på vägaffärer - blygsamt. Kabinen är en ganska intim affär med solida material och bra BMW känsla.

Läs på BMW Z4 här!

Porsche Budget Roadster

Konkurrenten är inte mindre än den klassiska Porsche Boxster. Dessa får du idag till löjliga låga summor, men det finns skäl att vara uppmärksamma. Många kopior har tagit en resa över dammen och har en tvivelaktig historia när det gäller underhåll. Rådet är därför enkelt - styra bort från de äldsta och billigaste bilarna.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Boxster kom i slutet av 1996, som 1997-modell. Med mittmonterad motor öppnade massiva kvalitetsintryck och imponerande utseende vägen för en ny roadstermarket bortom slutet av 90-talet. Framgången kunde inte vänta på det, och Porsche blev en tillgänglig för en mycket större släpvagn.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Två bagageutrymmen

Motorerna blev starkare och starkare i slutändan. Testbilen har den ursprungliga 2, 5-liters sexcylindriga boxmotorn av 204 hästar. Det säkerställer att du når 100 km / h på 6, 9 sekunder och en topphastighet på 245 km / h.

Med den mittmonterade motorn får du inte bara den optimala viktbalansen, du får också två bagageutrymmen. Praktiskt! Inredningen är i en välkänd Porsche-stil, men materialanvändningen är tyvärr inte den nivå du kan förvänta dig med detta märke på huven.Utrymmet är acceptabelt för de två rummen.

Detaljerad Användad Test av Porsche Boxster kan hittas här!

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Autofils val:

Skulle du välja mellan de två konkurrenterna rekommenderar vi det färskaste. BMW Z4 är idag en mycket modernare bil än Porsche Boxster. Det är mer uttalat, fastare i fisken, har modernare design och ännu viktigare är det det mer bulleriga taket med taket. Sammantaget en värdig seger på sommarvägen.

Läs hela testet av BMW Z4 här

Läs hela testet av Porsche Boxster här

ADVERT

Mest populära