All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Verktyg - hyra eller äga?

Vissa har knappt tillräckligt med verktyg medan andra aldrig får tillräckligt. De flesta människor är någonstans däremellan, och i fråga om ett litet större projekt kan det finnas fler möjligheter. Detta gäller särskilt när det gäller stora projekt, såsom totalrehabilitering, grundlig renovering eller överbyggnad. Men även mindre projekt kan erbjuda val där det är tillrådligt att tänka på det.

Vill du köpa en billig utgåva av ett verktyg istället för att hyra en dyr utgåva? Är det billigt nog för ditt projekt och kanske många år tidigare? Eller är det osannolikt att du någonsin behöver det här verktyget?

Nu har vi gratis hantverkare. Vi har tagit två situationer och en uppsättning verktyg:

Din första lägenhet

Du är fyra flickvänner som kommer att dela en lägenhet. Det är ganska tråkig och du har nästan fria händer att borsta upp och göra det mysigt. Du behöver en borr- / skruvmejsel, hammare, såg, kvarn / kvarn och tapeter förångare.

Det är inte absolut alla verktyg du kan hyra, något är faktiskt för billigt och så småningom mycket vanligt att äga. Om du absolut inte vill köpa dig själv har din vän knappast några problem att låna denna typ av verktyg från familj eller vänner.

Men så snart verktygets pris går upp till några tusen kronor, är det för närvarande nödvändigt att hyra. Typiska maskiner inkluderar race / jästsåg, cirkelsåg och slipmaskiner av olika slag.

Maskinen du hyr är i professionell kvalitet. De kommer att kunna användas mycket oftare och i längre perioder än privata användare utsätter dem för.

Great Test of Driller

Alternativet är att köpa billigt, kanske helt enkelt billiga verktyg. Prismessigt konkurrerar det med hyrespriserna, och kvaliteten är givetvis inte densamma, men i många fall kan det vara ganska adekvat.

Grundig renovering, golv, väggar och tak

Du måste lägga till ny parkett, ta bort gammal panel och installera nya väggpaneler. Du behöver en kompressor, spikpistol, huv / bågsåg, cirkelsåg med styrskena och skruvmejsel. Du behöver också en borhammer för att ta bort delar av en gammal vägg.

Här behöver du många verktyg för att slutföra före nästa säsong. Dessutom blir resultatet mycket bättre när du har rätt verktyg.

Du behöver en bra lopp / geringssåg till parkett, behöver du en spikpistol för att fästa listor (du får behålla både list, spik och hammare med två händer som du är kunnig), för att fästa panelen finns också en stor fördel kompressor och spikpistol.

Om du väcker ark, är en cirkelsåg med styrskena ett lysande verktyg. Resultatet blir lika exakt som om du hade använt en stor byggnad men inte upptar mycket utrymme.

Så här håller du orden i verktyget

Battor är bra att borra små hål för att hänga, men om du ska klippa av väggar behöver du något kraftfullare. En borhammer hanterar de mindre arbetena, förstås, beroende på vilken typ av vägg du behöver göra. Förstärkt betong är alltid en utmaning.

Här är en liten översikt över några hyreskostnader och vilka liknande billiga verktyg kostar vanligtvis vid de rimliga butikerna. Inte alla uthyrningsföretag har alla typer av utrustning. Skruvmejslar kan vara svårare att komma in på hyresmarknaden än andra verktyg.

Siffrorna betyder daguthyrning + följande dag. Veckopriser och helgpriser är lägre per dag.

Hyror är ex moms. - Inköpspriset är inklusive moms.

Det är uppenbart att vissa produkter lönar sig snabbt, såsom vinkelslipor och borstar. Släpp ett par dagars hyra och du kan istället bli ägare till en maskin som är lika bra för din användning.

Andra maskiner, som kompressor och nagelpistol, tar mycket utrymme och brukar vanligtvis inte användas ofta. Men en kompressor kan också använda många andra verktyg, och det är också utmärkt för att blåsa rent, fylla luft i däck, etc. Om du har ett garage är det nästan självskrivet.

Priserna i vårt bord är prov. Priserna på hyrverktyg varierar mellan de olika företagen. Vissa är främst för professionella användare, och erbjuder därför tyngre, mer solida verktyg till ett högre pris. Andra företag hanterar alltmer detaljhandelsmarknaden och kan därför ha billigare priser på lättare varianter av olika verktyg.

Hur som helst - några extra minuter med räknaren kan vara fördelaktiga när du ska renovera.

ADVERT

Mest populära