All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Måla fasaden är ett bra jobb som kan vara dyrt - exakt varför det är viktigt att måla fasaden.

Vid fasadspraying är verktyget den minsta kostnaden - både färg och arbetsbelastning kostar mer. För att inte tala om vad det kostar att göra jobbet efter en kort tid. Falla inte för frestelsen att spara ett hundra eller två för att köpa billiga pengar istället för kvalitetsverktyg. Bra verktyg är - faktiskt - hälften av jobbet! Välj därför borstar, rulla och skrapa försiktigt. Här är en liten guide till bra utrustning.

A: SCREEN

En bra skrapa förenklar jobbet betydligt.

Skrapa är den tråkiga delen av jobbet, som några gillar att utföra. Med det bästa verktyget till hands är jobbet bättre.

Välj antingen en rep av härdat stål och reservblad, eller en stålskrapa som du ställer in när det blir trubbigt. En rak färgskrapa med plana stålblad passar bra i kanterna. En mindre skrapa med triangulära eller rundade löv används för profilerat träarbete och detaljer. De tvåhänderiga reporna med vinklad skaft ger bra överföring av kraft och mindre användning av ren muskelstyrka. Vissa har hammarhuvud för att passa naglar, och vissa modeller kan också användas för att dra ut naglar.

B: BRUSH

Färg utan vidhäftning, död och fiberavlägsnande avlägsnas med en stålborste eller kartonglåda med rem. Penslar med plana trådar är mjuka mot träet.

C: RULL

Smidig applikation och bra däck är viktiga för lång hållbarhet. Flytta färgen till väggen med en rulle - och arbeta in den genom att borsta med en fuktig borste.

En långhårig rulle kommer in mellan borden. Välj rullbredd enligt klänningens utseende: En smal rulle används för stående kläder, och den bredare som kan vinklas, för landskapsförband. Den här kommer också bra på ändväggen. Stor rullande diameter gör att rullen går långsamt och färgen stänker mindre.

D: PENSEL

Borstar kommer i många former och du behöver 2-3 olika borstar för ett helt hus.

Efter rulleapplikation, måla färgen med en borste doppad i färgen. Här kan du välja mellan plana och ovala borstar i olika storlekar. En bra borste transporterar mycket färg så att du inte behöver doppa den så ofta. Ju bredare borsten desto snabbare går jobbet - i gengäld kan det vara svårt att arbeta länge. Oval skaft är väl i handen och säkerställer gott grepp. En vinklad pensel ger rätt vinkel mot substratet.

En mindre borste är bra för detaljer och fönster. Långslag med svanhals garanterar bra tillämpningsvinkel och ger extra intervall. Med en oval borste kan du måla både bred och smal utan att byta verktyg.

E: FIND

Vrid färgen in i en rullskopa. Den står fortfarande på marken, kan hängas upp i stegen och har ett rullmönster på insidan för att dra av.Några långa borstar har krok som kan hakas över skopans kant.

F: MALERFILT

Täck brickan där du arbetar med färgfiler. Duscha det med lite vatten, det är också en blåsig dag. Filtet fångar färgflingor och skrapat trä som annars skulle ha fallit i rabatter och gräsmattor, vilket säkerställer att du inte spjälkar färg på vedplattor eller kakel.

G: EXTENSION KITCHEN

Med verktyget monterat på förlängningsaxeln får du en bra arbetsställning med fin kraftöverföring och brett utbud. Detta sparar både tid och tillbaka. Vid applicering använd två axlar - en för rullen och en för den plana eller ovala borsten. Kom ihåg att skrapan och borsten också kan monteras på axeln.

ADVERT

Mest populära