All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tog kontroll

Smart lagring och bra garderobslösningar, det finns många som bryr sig om det. När vi vet på en bra och tydlig väg där vi kan hitta kläder och accessoarer blir allting så mycket lättare, både på morgonen och innan vi är redo för en kvällsaffär.

Kanske drömmer du om en klädkammare som du kan gå in i - ett rum som är störst självklart i ett fashionistiskt hem. Eller kanske letar du efter en mindre, men ändå funktionell lagringslösning i ditt sovrum.

Den goda nyheten är att du inte behöver världens utrymme för att få en optimal lösning.

Vi har träffat tre tjejer som vet vad de pratar om när det gäller bra garderobslösningar och praktisk lagring. Gå med i dem!

FULL INSPEKTION: Nina har beställt hyllorna från Carlsen Fritzøe. På hyllan i botten har hennes skor skett och på plåten monteras plånböckerna. På en hylla i mitten ligger byxorna. Mattan är från Ikea, samma är garderoben. Foto: PHOTO: Nina Holst

Önskad wow-effekt

Nina Holst (35), som står bakom inredningsbloggen Stylizimoblog, drömde om en klar wow-effekt klädkammare. Och tog fallet i egna händer.

Vad gjorde du för att få en funktionell garderobslösning?

Eftersom jag tycker om att få en överblick över min garderob, var det naturligt för mig att ha mest hängande. Jag valde därför att använda en hel vägg för detta. Genom att ha allt synligt är det lättare att sätta ihop en outfit. Skon jag har gjort ger mig också en fullständig översikt.

Vad var viktigt för dig när du bestämde dig för garderobslösning?

Jag skulle ha det praktiskt, snyggt, och det skulle ge mig en wow-effekt varje gång jag kom in i rummet.

Vad är du särskilt nöjd med?

Penseln är förmodligen det jag är mest nöjd med. Jag trodde att det var så svårt med glödlamporna som jag satt upp på vardera sidan av spegeln. Jag är också mycket nöjd med skorna.

Finns det något du borde göra annorlunda eller saknas i garderoben?

SVART VIT: Bilden på väggen är köpt på eBay. Det är en annons från en gammal tidning. Spegeln och lamporna på sidorna är från Ikea. Akryllådorna för smink köps hos Søstrene Grene. Avföringen är från Bolina. Foto: PHOTO: Nina Holst

SMART LAGRING: Ikeas sprayhandda handdukshängare hänger solglasögon, smycken och bälten. På megaflis. nej och elimporten. nej, du hittar också stavar. Foto: PHOTO: Nina Holst

Jag önskar att jag hittade en tunnare stång som jag kunde hänga på mina kläder på. Den jag använde är lite tjock, vilket är bra för att inte sticka staven, men det är bara lite för tjockt för bältesslangarna, så alla måste böja för att passa på stången. Annars är byxorna något jag saknar, men det är inte allt som är möjligt, tyvärr.

Har du några bra garderobstips?

Jag är väldigt nöjd med den lösning som jag har använt för högklackade skor: Jag köpte några prisvärda handduksstänger som jag målade i guld för att få en glam effekt.Annars tycker jag att det är väldigt bekvämt att ha filtar i garderoben. Det är bra att ha något mjukt och varmt att gå på när jag kommer från duschen och klä på mig.

Hur ser drömätaren ut?

Jag trodde att jag hade en dröm garderob, men om jag hade mer utrymme, skulle dröm garderoben vara ännu större med mer utrymme att hänga kläder och med en ö av lådor i mitten. Det hade också varit trevligt att få en puff där jag kunde lägga på skor och liknande. Ännu fler hyllor till skor och påsar hade inte gjort någonting.

Har gjort plats för mannen

Madeleine Strand (29), redaktör för föräldrar och barn och Babydrøm, står bakom bloggen Madeleines mode och flamingo.

FÖR SKOR: Nina har fäst flera näsdukar från Ikea på väggen som kan hantera högklackade skor. Hon har använt spraylak i guld på dem för att få en glamorös effekt. Foto: PHOTO: Nina Holst

I garderoben har hon kombinerat den feminina med det manliga. Att inkludera mannen.

Vad gjorde du för att få en funktionell garderobslösning?

Som så många andra tjejer har jag alltid drömt om en klädkammare. Och när vi hade ett extra rum i lägenheten såg jag mitt genomsnitt. Lyckligtvis gick min man med det. Detta är inte en komplett klädkammare, men fler garderober.

Vad har varit viktigt för dig när du bestämde dig för en garderobslösning?

För att få tillräckligt med utrymme för att få ett bra system och ordning i lådorna. Vi tittade på garderoben vi hade, och så noggrant hur mycket vi behövde hänga och vad vi skulle föredra att sätta i hyllor eller lådor. Vad saknade vi och vad fungerade inte? Efter det här lilla skimming-ljuset blev det lätt att se vad vi behövde.

Vad är du särskilt nöjd med?

Efter att ha tittat mycket, slutade vi med ett skåp och lådor från Ikea. Om vi ​​inte hade den skräddarsydda garderoben var det här den bästa garderobslösningen. Här kan du välja en skåpram och fylla den med vad du vill: glashylsor, hängare, byxor, smyckeskrin och mer. Litet jobb,

men värt det. Jag föll också för glasplattorna som kunde läggas ovanpå lådorna. Jag är också glad över att jag har stora fönster och massor av ljus i garderoben.

Finns det något du borde göra annorlunda?

Det är lätt att bli frestad av smarta lösningar. Till exempel har vi en hel del byxor. I efterhand tror jag att det skulle vara bättre för några friare lösningar, som vanliga hängare. Jag vill också hitta en lösning för skor.

Har du några bra garderobstips?

DELICERA OCH DUST: Madeleine Strand hänger några av sina kläder på en garderob. Hon gillar att byta ut efter säsongen. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

SVART: Madeleine hamnade med en skyddsdörr från Ikea. Därmed har hon besvikelser med plats för smycken och praktiska hyllor. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

ALLA HORN: Hon har fått sitt hörn i garderobsrummet. Han sitter.Madeleine har köpt en kollegas ordförande. Hon gillar att lägger lite till det moderna uttrycket. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Jag har sett en fin lösning, med en gren från en stor trä garderob. Det kan hängas med en fiskelina. Det ser bra ut. Så jag går ut i skogen letar efter den perfekta grenen. Annars är det trevligt att kläderna hänger synligt för att skapa klädkammarens känsla. Men på grund av damm är det inte särskilt praktiskt. Vi valde därför att ha skjutdörrar framför själva garderoben och har bara garderoben som en öppen lösning. Vi köpte en enkel vit garderob på Maxbo.

Hur ser drömätaren ut?

Nu flyttar vi i ett nytt hus, så jag tänker så mycket just nu. Jag tror inte att det kommer vara så långt ifrån dagens lösning, men det måste vara en riktig klädkammare med skjutdörrar direkt från sovrummet och in i paradiset!

Dashed i

Moteblogger Cathrine Heienberg (23), som står bakom bloggen Cath In Ihe City, har en garderob i en gammal simbassäng.

Vad gjorde du för att få en funktionell garderobslösning?

Det var flera utmaningar när vi byggde garderobslösningen. Det största var att huset här är byggt över en gammal pool, med poolen som grund. Poolkanterna fortsätter runt huset, med en 30 cm kant ut ur väggen. Det passade därför inte att ha garderober upp till väggen. Jag kom på tanken på att ha all den hängande befordran. Min pojkvän är en riktig hantlangare så det var inga problem att fixa.

SMYCKE: Det finns utrymme för smycken i lådan. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

ARVEGODS: Den gamla spegeln i garderoben är ärvt. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

PÅ UTSTÄLLNING: Fina läderskor har lagts till vindrutan. Foto: Sveinung Bråthen

Vad var viktigt för dig när du bestämde dig för en garderobslösning?

Få något att passa in i huset, särskilt med tanke på poolen. Dessutom skulle jag inte gömma mina skatter, speciellt plånböcker och skor. Som jag har det idag var mitt drömmar scenario mitt och jag visste inte om det skulle vara möjligt. Så mycket kläder och hängare är väldigt tunga, så jag visste inte om väggarna eller stängerna skulle stå emot all vikt.

Vad är du särskilt nöjd med?

Jag är verkligen nöjd med hela garderoben, men jag tror att hyllorna där mina plånböcker är extra bra. Jag brukar sätta påsar och skor så att det är nästan som en utställning.

Finns det något du borde göra annorlunda?

Om vi ​​hade plats för det, skulle jag vilja ha garderoben i ett separat rum, inte i kombination med sovrummet. Det är inget problem, men det kommer inte att böja under en stol att det kan bli ganska så rörigt inuti. Jag hatar att ligga när jag ser högar kläder på golvet. Jag skulle också vilja ha lite mer lådor eller skåp för små saker som strumpbyxor, övningskläder, underkläder, byxor och liknande.

Har du några bra garderobstips?

Om du inte har plats för en hel klädkammare, är det bra att bara köpa ett stativ som kan stå upp med de finaste sakerna du har. Återigen, nästan som en utställning av de finaste du äger. Annars tycker jag att det är trevligt att färgkoordinera dina kläder, så det ser väldigt snyggt ut.

Hur ser drömätaren ut?

SYSTEM: Stavarna på vilka kläderna hänger är från Langlo. De skärs och hängs upp. Det gjordes en timme. Cathrine har också gjort en krok i slutet av en stav, så hon kan enkelt lägga ner kläderna som hänger på toppen. Foto: PHOTO: Marianne Wie

ÖVERSIKT: Cathrins hus har en pool som bas. Således har Cathrine fått en fin hyllning längs väggen där hon kan lagra saker. På en golvyta har små saker varit inrymda. På ett bricka finns parfymflaskor, medan en annan innehåller nagellack. På hyllor från Ikea finns fina skor och handväskor. Foto: PHOTO: Marianne Wie

För att vara ärlig; precis som jag har det idag, men i ett separat rum.

Läs också:

9 lösningar för en renare hem

Maskulin sovrum med en stor klädkammare

Gör det, du behöver aldrig städa

FULL KONTROLL: På hyllorna har skor och påsar gjorde plats. Foto: PHOTO: Marianne Wie

DETALJER: Söta detaljer gör en personlig touch på rummet. Foto: PHOTO: Marianne Who

ADVERT

Mest populära