All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Under en liten tid

Huvudproblemet är hemmet, lite tid att undersöka och för positiv marknadsföring.

Det visar en omfattande undersökning av hemköparnas egna erfarenheter för åren 2009-2014, som konsumentrådet har genomfört av TNS Gallup.

Undersökningen visar också att mer än var femte hemköpare har klagat, eller anses ha klagomål, efter köpet.

För sent

Nästan hälften, 44 procent, upplevde olika problem i samband med deras senast använda hyrainköp.

Totalt 3 av 5 kommer också att ha mer tid i bostäder.

De vill ha mer tid att undersöka hemmet, fråga professionella, ställa frågor till mäklare och säljare, samt läsa och förstå information om hemmet.

14 procent av köpare klagade eller annonserade sitt senast använda hyresköp till säljare och mäklare och till ägarföretagen.

- Siffrorna är dramatiska och visar tydligt att fastighetsbranschen har lyckats skapa ett säkert boende för norska konsumenter, säger Randi Flesland, konsumentrådets direktör.

Undersökningen visar också att vi byter bostäder oftare, vilket tyder på att livssteget är avgörande för valet av hushåll som konsumenterna gör.

För positiv bild

Undersökningen visar också att 45 procent har upplevt olika problem relaterade till bostadsinköp, både använda och nya bostäder.

19 procent svarar att tillståndet såg ut som bättre än det faktiskt var.

Den tid som behövdes för att undersöka bostaden var för kort, dvs. 15 procent.

12 procent tror att det fanns lite information om renoveringsbehov, och som många tror negativa förhållanden inte kommunicerades.

- Bostadshandeln är den viktigaste handeln i våra liv, och hemköpare behöver mer tid för att bedöma bostäder och lokalsamhället. Detta är lätt att uppnå genom att ge köpare en extra dag i bostadsbranschen genom att förlänga acceptansfristen till 48 timmar efter det sista intrycket. Att använda en obligatorisk teknisk statsrapport kommer också att minska konfliktnivån mellan säljare och köpare, säger Flesland.

ADVERT

Mest populära