All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tillsammans på staky

Staketet måste bibehållas i linje med husfasaden. Den måste tvättas och målas i ny och ne.

- Om du målar staketet ordentligt har det varit trevligt i många år, säger Jostein Brekka i Jordanien.

Ett tvillingjobb

Målning av staketet är en trevlig aktivitet för familjen.

Att måla staketet är ett tvillingarbete - åtminstone. Så ta med din älskade eller ungdomen i huset, så jobbet går mycket snabbare - samtidigt som du gör något tillsammans i sommarvärmen.

- Du måste ta med en mer, särskilt om det är lite smal mellan borden på staketet. Då kan du ha olika arbetsuppgifter och jobbet blir mycket lättare och du blir gjort dubbelt så snabbt, förklarar Brekka.

Hur man gör det

Proceduren är lite annorlunda beroende på om man ska måla ett nytt eller gammalt staket.

- Igen börjar obehandlat träslag genom att applicera primerolja på ändväggen. Det är en mycket penetrerande olja. Applicera sedan en trädstam till hela staketet. Kör sedan på med två kappor med oljemålning eller fönsterfärg. Skulle du ha en bee eller ett däck istället för att måla, ta primeroljan på hela staketet innan du böjer två slag, förklarar Chresten Nielsen hos Beckers.

På ett tidigare målat stängsel är det särskilt viktigt att du tvättar bra. Använd strömtvätt.

- Efter tvätt, ta bort all lös färg i barrträ. Så, du gör trumpeten på allas nakna fläckar. Applicera sedan två kappor med färg, förklarar Nielsen.

Ibland behöver staketet bara en noggrann tvätt.

Rolling in the Road

Många människor drömmer om ett vitmålat staket utanför hemmet.

Med de rätta verktygen går det manliga jobbet som ett spel.

- Staketet liknar minirull. Den har en så liten diameter att du lätt kommer till de smala öppningarna mellan borden och i kryckorna och krokarna, eftersom ett staket är fullt av, säger Jostein Brekka.

Han rekommenderar alltid att använda rullning där det är möjligt. Också på staketet.

- När färgfärgen appliceras, går den mycket snabbare. En går framför en miniull, sedan kommer en annan tillbaka och slår med en pensel. Därefter rullar den som går bakom både den rullande strukturen och tar de små områden där rullan inte kommer, förklarar han.

ADVERT

Mest populära