All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dag stigande realräntor

"Jag skulle rekommendera att människor i grunden ser på de affärer som nu. Erik Bruce, chefsanalytiker på Nordea "

Ny information inklusive huspriser och den allmänna prisstegringen innebär att makroekonomer justera sina prognoser, och detta går inte obemärkt förbi bankerna.

Igår skrev vi att First Securities är bland de tror Gjedrem lugnar räntesänkningar . De långa räntorna stiger och bankerna höjer nu de fasta räntorna igen.

Nyheter om fast ränta:

 • Little intresse för fast ränta
 • Dessa har tjänat till att binda
 • Spela in låga realräntor!
 • - Ja, det är sant att vi har inrättat fast ränta lite idag eftersom de långa räntorna stiger, säger Bjørn Langli kommunikationsdirektör i Fokus Bank.

  I går kunde man binda bostadslån vid 4, 25 procent nominell ränta i Fokus Bank, medan erbjudandet idag är 4, 30. Räntan för 10-åriga obligations har ökat från 4, 85 till 5.

  Kan bottna

  Det är marknadspriset på långfristiga räntor som bestämmer vilka banker som erbjuder dig i fasträntor. Därför anpassar bankerna fastpriset, ofta flera gånger i veckan. Att slå botten till fast ränta är ungefär lika svårt som att förutsäga botten på aktiemarknaden, Erik Bruce, chefsanalytiker på Nordea, bekräftar:

  Erik Bruce, chefsanalytiker på Nordea Se mer

  - till timme botten till fast ränta är svårt. Våra prognoser säger att de kan komma lite längre, men det finns stor osäkerhet om detta. Jag skulle rekommendera att folk ser främst på de erbjudanden som nu är. Det finns låga nivåer vi tittar på de fasta räntorna nu, säger Bruce till DinSide.

  också chefsekonom Frank Jullum i Fokus Bank tror inflation kan sätta stopp för räntan kommer mycket lägre.

  - att inflationen är starkare än väntat sätter Norges Bank i ett kattepine och minskar risken för att räntorna kommer att vara mycket låg, säger Jullum till E24.

  Brigitte Watz i finansportalen bekräftar att fler banker nu meddelar justeringar i fasträntor. Vissa har redan varit i och justerade priser.

  - I går satt vi marginellt upp realräntor med 0, 1 av 10 år, 0, 15 i fem år, och 0, 25 för 3 år, bekräftar Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR inför DinSide.

  - Bankernas ansvar att uppdatera priserna

  ADVERT

  Mest populära