All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att tvätta duschvägg

Alla som någonsin har rensat bort i en smutsig dusch vet mycket väl hur tröttsamt det är.

tvålrester, schampo, hår botemedel, rakkräm och hårt vatten kan alla bidra till duschvägg visas som tråkig, smutsiga och färgade.

En knepig

De flesta av oss drömmer väl om städerska det ögonblick vi inleder badrum sink.

Även om de flesta möbler och material som är avsedda att användas i badrummet är gjorda för att hålla dem rena, kan duschkabinen vara en energi att tvätta.

En enkel sökning på temat "tvätta" och "dusch" genererar hundratals kloka råd och tips och frustrerade vaskefruers noggrant testade rengöringsmetoder, vilket innebär att det kan vara svårt att skilja agnarna från vetet vad tvättduschvägg avser.

synlighet och SHOOT: Om du väljer rätt tvättmedel, behöver man kanske inte skrubba så hårt för att få duschvägg fin och ren Foto: Foto: Colourbox

Men vissa procedurer och tips gå igen:

En av de bästa Tipsen för hur du håller duschkabinens väggar glänsande är att doppa en svamp i ättika och tvätta över väggarna med detta.

Denna lösning hjälper också till att ta bort samlingen av hårt vatten längs duschkabinens väggar.

Rent regelbundet

Flera experter är också överens om att det bästa sättet att hålla duschen ren, fräsch och lättare att tvätta är att ta enkla steg regelbundet.

Torka väggarna med en handduk när du är klar i duschen. Lämna dörrarna i duschkabinetten några minuter efter att du är klar så att luften kan cirkulera och torka väggarna naturligt. På det här sättet kommer inte bara duschen att vara enklare att rengöra nästa gång du tvättar, men du håller också avsättningar av mögel effektivt borta.

Att hålla ren, inte rengöra

Else Liv Hagesæther har skrivit boken "Ren, helt enkelt", en bok för alla som vill ha det rent och trevligt omkring sig utan arbete det tar för mycket tid, och gör sig till 30 års personlig erfarenhet och forskning från Sintef och Institute of Technology.

- Jag säger alltid att det är lättare att hålla ren än att städa, säger Hagesæther til Click. nr.

- Med det menar jag att du gör det mycket lättare för dig själv om du varje gång du dusch löper över väggarna i duschvägg med en grov mikrofiberduk, fortsätter experten.

- På så sätt kommer kalkfläckar inte att få tid att bli bra och din dusch blir ren hela tiden.

Men om du ser att din dusch behöver en ordentlig omgång av skura och tvätta, här är stegen:

Steg för steg:

TVÄTT HJÄLP: Många drömmer om städerska när de står inför ett möte i tvätt- och badet och dusch Foto: PHOTO: Colorbox

1. Börja med att duscha mycket varmt vatten över väggarna, dörrarna och botten av duschkabinen.Detta kommer inte bara att leda till hår och tvål avskum kvar i brunnen, men varmt vatten och ånga från det kommer också att släppa en hel del smuts från väggarna. vilket då blir enklare att tvätta.

2. Ta bort märken för hårt vatten (vatten med mycket kalk). Blanda lika stora mängder varmvatten och ättika i en hink. Skruva fläckarna bra. Denna blandning fungerar också mycket effektivt för att få handtagen på duschkabinettet och armaturen att lysa.

3. Glas- eller plastdörrar på duschkabinen är också spotlessly clean med en kombination av vatten och ättika. Det finns också en mängd rengöringssprutor för duschen som kommer att kunna göra detta jobb.

4. Har du kakel i botten av duschen, börja med att duscha dessa med mycket varmt vatten. Ångan från vännen hjälper till att lösa tvål och annan smuts från plattorna. Använd sedan Jif-badspray eller Cilit Bang för att skrubba plattorna. Använd en gammal tandborste för att rengöra lederna.

5. Om du har en kalkuppbyggnad i duschen har du upptäckt att lite vatten kommer ut när du duschar. Skruva av duschhuvudet från väggen. Fyll en behållare med vinäger och låt duschhuvudet dra i några timmar. Detta kommer att lösa kalciumrester. När du tar bort duschhuvudet från ättika, använd en gammal tandborste för att gnugga duschhuvudet inåt.

6. Rengör nu avloppet för hår och annan smuts. Om du upplever otäck lukt från duschen i duschen kan det hjälpa till att hälla lite matolja in i den. Detta neutraliserar ofta dåliga lukter.

Om du inte vill använda mycket kemiska baderomssprayene du kan köpa i butiken är inte så svårt att skapa en

En del av ammoniak i två delar vatten i en sprayflaska kommer att rensa både dujkabinett och kakel för torkade skum. Samma kommer att ta lite varm ättika (använd mikrovågsugn) på en sprayflaska.

Malin Skaar på Lilleborg rekommenderar speciella produkter för rengöring av duschkabin.

HODEBRY: Om duschhuvudet blir igensatt med kalciumpålagringar, är morgonduschen inte lika läcker. Rengör snabbt och billigt med ättika. Foto: PHOTO: Hans Grohe

- Använd en badspray och en badrumskrubba avsedd för användning på duschkabinen. De löser snabbt kalk och fläck och gör väggarna glansiga, säger Skaar to Click. nr.

Källor: iVillage, eHow, Lilleborg

Se även:

hushållsarbete gör kvinnor sjuka

limmade nytt badrum utanför den gamla

Här är de coolaste interiörbilder

Här är en översikt över Bästa norska matbloggarna

ADVERT

Mest populära