All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att tvätta golvet

Slutsats ha hört flera våningar experter, är att det bästa rengöring tips för alla typer av golv är att avskeda hinkar och våta golvet trasa.

- Rengöringsmetod beror på typen av golv och ytbehandling, följ därför leverantörens instruktioner. Använd vad som helst vatten är möjligt, säger Katharina Sølvberg från Södra.

Drop golvet sjunka

DRY: Vacuum eller damm mopp är bäst lämpad för att hålla golvet rent. (Foto: Mari Rosenberg / ifi Uk.) "> DRY Damm eller damm mopp är bäst lämpad för att hålla golvet rent. (Foto:. Mari Rosenberg / ifi Com)

- Undvik våt trasa eller mopp, tjänar den mest som smuts distributionsmetod, säger Roger Sorli av Gerflor problemet är att vattnet löser upp smuts och fett, som är fördelade över golvet

Øyvind Lang Landsvik från RBI Interiör helt överens

-... det finns i själva verket mer vatten du använder, desto smutsigare blir golvet. Detta beror på fukt drar till sig damm som fastnar i golvet, sade han.

också för golv det målades eller mallar själva, detsamma gäller. < 999> -.. Begränsa användningen av våtrengöring dammsugning och torrmoppning är den allmänna regeln, och den känsliga cykeln om det behövs, säger Thor Ingar Røneid från TreStjerner Detta gäller även oljade golv, men det måste vara mer vaksam om regelbunden användning av hygienprodukter, så att olja behandling inte slitna bort.

Kemtvätt av gu lvet

Alla rekommenderar torrmop, helst med mikrofiber eller dammsugare för att rengöra golvet.

- Endast fläckar och det fastnat tas bort med en fuktig trasa och bör vara väl urvriden, råder Long Landsvik.

- Fettfläckar och fläckar av rött vin eller bär bör avlägsnas omedelbart. Använd rent vatten och torka bort fläckarna, säger Katharina Sølvberg.

Om tvättmedel ska användas, rekommenderas ph-neutrala ämnen.

- Många vill gärna använda grön tvål, men vi är rädda för det. Det är oljig och lämnar ett lager av fett som gör golvet fula och missfärgade, och svårt att komma undan senare, säger Lang Landsvik.

FJÄR FLASHEN:

Färgade fläckar avlägsnas med en fuktig trasa som är nedsänkt i rent vatten. (Foto: Mari Rosenberg / ifi Uk.) "> Ta bort fläckar Fläckar fastnat avlägsnades med en fuktig trasa fuktad med vatten. (Bild:. Mari Rosenberg / ifi Com) avlägsna fukt från golvyta

torkar upp:

Om du vill tvätta, så var noga med att torka upp allt vatten, det gäller för alla typer av golv. (Foto:. Mari Rosenberg / ifi com) "> torkar upp: <999 > Vill du tvätta, var noga med att torka upp allt vatten, det gäller alla typer av golv. (Foto:. Mari Rosenberg / ifi Com) De som fortfarande svär att tvätta golvet måste vara noga med att få upp all fukt. - Det här är en enkel regel för alla typer av golv, vare sig det är trägolv, vinyl, gummi eller linoleum, säger Sørli.

Han rekommenderar människor att ge badgolvet en extra torka.

- Gör det en regel att torka vatten runt duschen i badrummet. Det är en fördel att det inte finns någon stående fukt på golvet, dessutom har det också hygien att göra. Om du torkar upp, låt inte tvål och hudavfall torka på golvet, säger Sørli.

LÄS OCKSÅ:

För att tvätta badrummet.

ADVERT

Mest populära