All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Godis blandar en mysig eldstad

Före:

Bakom den här väggen döljer rörledningen. Här är en eldstad!

1. Såghål i golvet

En eldstaden är tung. För att kontrollera om grunden under golvet rymmer en ny eldstad, sa vi ett nytt hål.

2. Förstärkas under golvet

Under plankorna var det tomt - mycket tomt. Så förstärkningar i form av vägg under hyllorna var nödvändiga för att golvet skulle kunna hantera eldstaden.

Läs också:

Het høstkos

sprakande eldstäder gör höst varm och stämningsfull. Har du tillgång till trä, det är också ett billigt sätt att värma ditt hus! Här är några av säsongens ...

3. Gör en rökkanal i väggen

Golvet är förstärkt och vi har gjort ett hål i rörledningen till rökkanalen. Den första grunden för eldstaden sätts sedan på plats.

4. Montera kaminen

Nu är det dags att montera själva värmekällan. Skydda dina händer med arbetshandskar. Du behöver också tummar, vater och en hammare. Eldstadens insats är tung - lyftar det kräver fyra starka armar.

5. Mur topp

Eldstadens insats är på plats och nu måste den övre delen vara muren. Här är en stabil stege och täcka kaminen med ett lock.

Läs också:

Med en gaspanna i vardagsrummet behöver du inte lämna soffan.

Du kan sitta bra plantad på soffan med fjärrkontroll och styra eldstaden. Detta är en av anledningarna till att välja gaspanna. Morten Viste, från RPT Gass, ger ...

För en snabbare process är det trevligt att ha en handhängare som kan ge dig tegelstenar på vägen.

6. Puss slät

Alla ytor borstar så smidigt som möjligt. Om eldstadens murverk är lite ojämn, justera ytan med ett tjockare lager av murverk. Om du använder en färdig murad murbruk behöver du bara lägga till vatten.

7. Torka och vänta

Kudden har nästan torkat, och det enda kvar är att måla. Innan det kan hända, måste kudden torka ordentligt - i minst tre dagar.

Läs också:

Se den här snygga gamla kuttern!

Den här killen var trött på hackspett som hoppade runt. Då sa han DEKK! Se den härliga träskyttaren här.

Följande:

imsalabim! Eldstaden är vitmålad, och hela rummet har en varm och visuell hiss.

Saker att tänka på!

  • Du behöver inte ansöka om bygglov för att installera eller byta eldstäder i en befintlig byggnad. Du måste emellertid se till att du följer brandskyddsbestämmelserna och att eldstaden har förtöjts enligt installationsanvisningarna. Om du är osäker, läs mer på norsk värme. org.
  • Föreskrifterna säger till exempel att både eldstaden och röret måste ha ett visst avstånd till brännbart material.
  • Få en kvalificerad professionell (t.ex. genom en eldstadspartner) för att utforska både före och efter väggpaneler för att se till att allt överensstämmer med bestämmelserna.Föreställ dig var du vill placera eldstaden och ta reda på var rörledningen går i ditt hus. Du måste också se till att rörledningen är korrekt dimensionerad i förhållande till extraktet från ugnsröret.
ADVERT

Mest populära