All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att byta ut och installera Windows

Om du byter fönster? Tänk först och främst att din nuvarande fönster kan vara i mycket bättre skick än du tror, ​​och att fel och brister kan åtgärdas enkelt. Om så är fallet, kan du överväga att helt enkelt återställa din nuvarande Windows. Men först; steg om hur du byter och installera Windows.

Ta först bort det gamla fönstret och notera att om dörrfoder och vatten styrelser är i gott skick eller har genomarbetade detaljer, måste dessa tas bort noggrant för att återanvändas. Om architraves är för sköra för att återanvända, kan du ta en bild av dem och sedan få gjort upp nya i samma stil - uppsättning som du vill kompis.

Observera även fuktskador. Om du hittar fuktskador på vägen, är det viktigt att låta väggen lämnas öppen och ventilera.

Tillvägagångssätt: Byte fönster

1. Mät bredden och höjden på den yttre ramen till den yttre ramen för de befintliga fönster efter att du har trasiga Karmar och alla sidospår. Har fönster standardåtgärder är det i hög grad lagerförs av producenterna, men om något behöver skapas måste du räkna med några veckor för leverans.

Vad du behöver:

Tillbehör: Keys, hammare, såg, såg, hand hyvel, snickare penna, borr, hammare, vinkel, batteriborr, borra, kniv och stämjärn.

Material: Vatten ombord, och kopplingar för vatten ombord, yttre och inre dörrfoder, luseklosser, spik och långa skruvar.

Isoleringsmaterial: Mineralullisoslasjon att skjuta, skumisolering, akryl eller annat lämpligt tätningsmedel.

2. Ljusöppningen bör vara minst 20 mm bredare än fönsterramar dimensioner. Det blir då en monterings mellanrum på minst 10 mm. Kontrollera väggfönster bör stå i proportion till kapslingen och ribbor. Det rekommenderas att fönstren vara så långt ut som möjligt i utsatta kustområden och inre rekommenderade motsatsen.

3. Lyft inledningsvis endast fönsterbågen på plats och vänta med att sätta in fönster. Om den befintliga fönsteröppningen är inte nivån, justera fönstret med kilar - oftast utjämningen och lödning för att placera fönstret mitt i klartext. Fönsterbrädan kommer att ligga på att bära tegelstenar i båda hörnen och under någon mellan stolpen och måste vara helt nivå.

Läs också: Hur mallar du fönsterbräden

4. Sidledes förvandlas till ett par temporära kilar i varje hörn mellan ramen och fönstret. För höga fönster kan det vara nödvändigt att använda en kilepar mitten också. Glider försiktigt slå ut / in till nivå upp. Kilarna måste ha en vinkel som gör björnarna hela uppskattning. Kom ihåg att be om nycklarna med ditt köp när du handlar fönster.

5. Mät diagonalerna. Är dessa exakt samma längd, och alla ramar är lod och nivå, är också fönstret korrekt.Häng fönsterkarmarna på plats och se till att de svänger utan några konflikter av något slag.

6. Sätt fast fästkuddarna i rätt tjocklek. Fäst dem ca 10 cm under hörnen på toppen och 10 cm över hörnen på botten. Skruva fast skruvhålen och fäst fönstret på bindningsanordningen i ljusöppningen med långa skruvar.

Artikeln fortsätter efter bildkarusellen.

  • Bild 1 av 5

BYTE VINDOR: Djupet på mönstren är anpassat till väggen. Använd vinkel. Foto: Trygve Svindland

VINDUSKASSEN: backarna är monterade och fönsterkassetten tar form. Foto: Trygve Svindland

MONTERINGSVINDU: Fönstren är fästa med långa skruvar. Foto: Trygve Svindland

VATTENBOARD: Ett självbyggt vattenbord är anpassat. Mängden vattenplattor som ska projekteras på sidorna beror på målets bredd, liksom hur markerat ramen ska vara. Foto: Trygve Svindland

MONTERINGSVATTORD: Här är vattenbordet skruvat på plats. Kontrollera att alla leder är täta. Senare kommer det att bli anfall som omger sprickor. Foto: Trygve Svindland

7. Över och under fönstret måste det finnas vattenplattor och inredningar så att regnet passerar. Du kan få dem i färdiga längder. Fittings av plast, aluminium och plastbelagt stål skärs med baufil. Vattenplattor och beslag sätts upp framför plagget, medan rattlarna bara tas efter att plagget är uppe. Det är viktigt att dessa detaljer görs korrekt, så inget vatten kommer in i väggen och det finns risk för röra.

Läs också: Sådana sprickor i grundväggen kommer att reparera dig själv.

Vattentabellen är placerad så att den leder till utjämningen. Vattenbrädor finns i 2 "och 4" breddsprofiler, men du kan också göra dem själv. Vattenskivan är fastsatt på det lösa hålet (nagellagret) med långa naglar, borr hål först. Styrelsen bör sticka några tum från fönstret på båda sidor. Om fler fönster stängs ihop, kommer vattenfacket att monteras i en längd.

8. Fästena finns i bredd som motsvarar vattenborden och i många längder. Klipp ut med skivor eller baufil, fil till kanter med vanlig fil. När luckan ovan är fylld med isolering och är vindtät täcker du en lista. Det här är bättre än att slå vattenbordet ner på ramen - det blir svårt att haka i fönstren när det behövs.

Se till att monteringen nedan kommer upp till spåret i ramen och se till att det finns 5-10 mm mellanrum mellan armaturen och fram- eller täckbordet. Ett sådant godkännande måste också ligga över konsolen. Poängen är att ändväggen inte ska stå i fukt men ha möjlighet att torka.

Isolerande fönster

Att vara nära fönstret är det viktigaste för att förhindra kall penetration. Det bör inte missas förrän kall luft strömmar eller det är kallt. Då är kondensering ett faktum. Se till att det inre spjällsskyddet sitter ordentligt. Du kan använda tätningsmedel och skum eller windbreaker. Det är viktigt att försegla tvåstegsförslutningen så att det finns luft mellan ytterbeklädnaden (regnskydd) och vindlåsningen (vindtät).

Välja skummaterial

Observera att vissa grouse-typer är bättre än andra och att någon expanderar mindre än andra.Regelbundet skum som används på vintern kan orsaka överraskningar som en efter expansion när det är varmt i vädret. Fugeskum väljer också höjden på huset och temperaturen / säsongen att använda. Lufttryckskillnaden från fabrik till hus kan vara stor och få skummet att expandera mer.

Skumskum för vinter går vanligen ner till 10 minusgrader. Kontrollera därför att fogmassan du väljer är lämplig för ditt ändamål. Om du är oerfaren kan en doseringspistol hjälpa dig att få det jämnt. Om du bokar en vägg eller betong är det viktigt att det är dammfritt. Du kan använda en sprayflaska med vatten och spray för bättre vidhäftning och expansion för skummet.

ADVERT

Mest populära