All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att välja rätt färg på huset

Kontrollera bredvid: Välj färg med liknande ljus / mörker kontrast, ton-i-ton färg eller nyans liknande färger. Foto: FOTO: IFI

INLEDNING: Här kan du vara lite vågad. Foto: Foto: ifi

Detaljer: Använder du en kontrasterande färg på hoopla markerade detaljer Foto: FOTO: IFI

surround: vita ramar ger större fönster Foto: FOTO: ifi

Foundation: En mörk foundation ger huset en bra markkontakt. Foto: Foto: ifi

Fyra trick som sparar borste

för att välja rätt yta

För att göra det här felet genom att återförenas

Att måla huset innebär noggranna förberedelser och korrekt tillämpning, men det hjälper inte om färgen är fel.

Detta innebär att du borde se huset i anslutning till grannarna och terrängen.

Tips från arkitekt

- inte blå, aldrig fungerar, och du har ett gammalt hus så styra bort från den typ tårta stil, säger Erlend Haffner, arkitekt på Fantastic Norge.

- Det är lätt att säkert med vita och ljusa toner, men de ska veta att folk gjorde mycket djärvare färgval tidigare fortsätter arkitekt.

- Det kan också vara smart att hålla sig inom tre färger. En primär färg, en till hoopla med lite kontrast, och en kraftfull färg glatt på dörren, säger arkitekten.

Kontrollera med din granne

I tätorter kommer granne titta ditt hus oftare än du, och det är viktigt att färgerna inte dödar varandra. Välj färg med liknande ljus / mörk kontrast, ton-i-ton färger eller nyanser-liknande färger.

- house miljön är den viktigaste och starkaste inslag i valet av färg, säger Lisbeth Larsen, färg chef på Jotun.

- I skogen och i kraftig vegetation passar ett varmt färgschema bra. På öppet landsbygd och vid havet kan huset stå emot ett kallare färgschema, förklarar hon.

Tänk på att på ett hus omgivet av skog kommer gravarna att visas snabbare på ljusa fasader. Är huset intill en trafikerad väg, verkar det föroreningar och trafik smuts väl ljusa väggar

Minns detalj

Vid entrédörren kan väl vara lite mer djärv i färgsättning. Att färga dörren gör det också lätt att hitta rätt sätt.

Konstverk, hörnbord, vattenbrädor och dekorationer kallas spotlighting. Används du av samma färg här som på plagget, camouflerar du någonting annat. Om du använder en kontrast, antingen i ljus / mörk eller färg, kommer den att markeras.

Windows

Med vit inramning på fönstren markeras de och ser större ut. Hanar trösklar, stile och eventuella pinnar i samma färg som fasad, titta fönstren mindre. Träet som träffar fönstren ska ha samma färg som den andra strålkastaren.

Bottenvägg

Välj en annan färg för väggens vägg än huset. Helt vita stiftelser varumärken mycket och kan snabbt leta efter ljus ut, medan en mörkare foundation kan ge ditt hus en god markkontakt

Testa färg

Det är praktiskt taget omöjligt att bilda sig en uppfattning om hur färgen ser ut på ditt hus utan testning direkt på väggen.

Skapa det som kallas exklusivt, där du målar två lager på ett bord, antingen på väggen eller på löst förklädesbord av samma typ. Vissa färgtillverkare har provkasser med en halv liter.

Färg eller fläck

- Kort sagt är pälsen underpigmenterad och färgad överpigmenterad. Det är den viktigaste skillnaden, säger målare Jens Petter Lunde. Det innebär att färg och bikar täcker behandlingar, medan boken är transparent och gör att substratet kan lysa igenom.

Det ger två helt olika resultat. Om du har en obehandlad fasad betyder det att du måste välja typ av behandling förutom färg, avslutar målaren.

Få mer om snarkning och verktyg: Följ mig på Facebook och diskutera verktyg i Verktygslådan.

Skriftlig källa: Ifi. com

Se också:

Köp inte billigt färg

Hur super avsluta lack

För att hantera extern panel

ADVERT

Mest populära