All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att välja lämplig badrum belysning

Det finns i huvudsak tre saker att tänka på när man väljer badrumsbelysning: säkerhet, funktion och design.

Säkerhet

Säkerhet kommer först. Stränga villkor ställs på elektriska installationer i våtrum, och inte utan anledning.

- Rummet är rummet i hemmet där olyckor som orsakas av el uppstår oftast. Fuktiga ytor och våta kropp minskar hudresistansen (det elektriska motståndet), och det är därför nödvändigt att göra ytterligare krav på utförandet av elektriska installationer för att säkerställa elektrisk säkerhet förklarar NBI manuella Elektriska installationer i våt

// BKS . byggforskning. com / dokument View. aspx? sectionId = 3 & documentId = 2948

Se också:

Ny Komi nation dusch, ny mixer och en ny mixer från FM Mattsson

FM Mattsson har lanserat ny komedi nation dusch, ny mixer och nya servantbatter.

Garderoben är uppdelad i olika zoner beroende på graden av fuktspänning. Zon 0 är den inre delen av hår, är zon 1 betraktas som den del av golvnivå och 225 cm upp där bad eller duschkar, medan zon 2 sträcker sig 60 cm över zonen 1

- Armaturer fast monterade och trådbundna, kan användas i zon 1 och 2 om de har minsta IPX4, i praktiken IP44. Switch bör installeras utanför zon 0, 1 och 2. I zon 0, kan det endast installeras belysning tillåts för användning inom detta område i enlighet med tillverkarens anvisningar, skriver SINTEF Building och infrastruktur.

Läs mer om detta i artikeln Belysning i badrummet.

// www. viivilla. nej / Badrum / Belysning / Belysning-pa-badrum-47929

Läs också:

Kontrollera belysningslamporna i badrummet!

När du installerar downlight i våtrummet måste du välja armaturer med tillfredsställande hölje.

Funktion

De flesta behöver mer ljuskällor i badrummet. Du kan tänka på dem som lager som ska byggas för att skapa den bästa belysningen i badrummet. Taklampan är det första lagret, basbelysningen som utgör grunden för resten.

- En taklampa med bra ljusfördelning ger en effektiv ljus för städning och gör det lättare att se vatten eller tappats föremål på golvet, skriver organisationen Lyskultur.

För det andra kommer strålkastaren att belysa ett visst område. I badrummet är spegeln det vanligaste området för strålkastare, och det är särskilt viktigt för bra färgreproduktion.

- Optimal spegelbelysning uppnås med en lampa på vardera sidan av spegeln. Dessutom, om du har en lampa ovanför spegeln, är belysningen ännu bättre, skriver Lyskultur, men påminner om att andra områden i badrummet också kan vara relevanta för spotlighting.

Läs också:

Ta bort hushållstullen

Nu kan strykningen ske i halv med ett nytt strykjärn från Tefal.

- En extra ljuspunkt i duschen är användbar när duschridån dras.

Förutom basbelysningen och spotbelysningen kan strömbelysningen vara tillämplig. Detta kan sträcka sig från det enklaste i form av ljus till badkaret till mer avancerade lösningar som färgljuset i vattenstrålarna i duschen.

Design

Utformningen av armaturen och belysningsdesignen generellt bör återspegla den andra stilen i badrummet. Och det finns ingen regel att badrumsbelysning måste vara enkelt och funktionellt, även om många väljer just det.

Om du har valt en romantisk eller nostalgisk stil i badrummet, är det till exempel inget fel att välja en ljuskrona i badrummet - om det är vad du vill ha. Website Design Lighting. nej erbjuder fyra olika ljuskronor, som alla har IP44, och är därför avsedda att användas i badrummet.

Det totala belysningsområdet för badrummet är stort, men detsamma är inte alltid fallet i den enskilda affären. Om du inte hittar det du söker i närmaste köpcentrum, kanske du vill fråga din lokala elektriker eller ta dig tid att titta på nätet.

Kom ihåg att armaturen måste vara i norska standard och är avsedd att användas i våtrum. Om du väljer något annat riskerar du att elektriker inte installerar varorna.

ADVERT

Mest populära