All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att ersätta den gamla toaletten

En sliten, dålig och kalcinerad toalett kan verkligen vara repellent. Byte av en sådan toalett är därför en snabb och effektiv metod för att förbättra badrummet.

Eftersom det finns vatten involverat, och en toalett kan arbeta hårt och svår att hantera, tror många att det förmodligen är en uppgift för proffs. Men tvärtom är det helt enkelt en byte av en toalett, bara du vet hur du ska fånga.

  • Hur att tvätta toalett med bakpulver

Få rengjorda ytan / golv på rätt sätt, är en av de viktigaste förberedelserna, speciellt om du ska limma ny toalett. Dessutom är det också viktigt att toaletten placeras exakt i förhållande till avloppsröret i golvet.

Här visar vi hur man byter toaletten i ett rum med vinylgolv.

I motsats till den gamla toaletten, fast med skruvar till golvet, vi har valt att bara att limma den nya toaletten: Kombinationen av vikten av toaletten och en bra lim, gör det möjligt att stå stadigt på plats. Efteråt, bara njut av förbättringen.

Läs också:

När värmekablar slår

Vad gör man när värmekablar strejker?

  • Sex dödssynderna i badrummet

Vi har använt:

  • Shower
  • Sanitary Silicone
  • Maskingsteip
  • rödsprit

Förbered ny toalett

På de flesta toalettvatten kan stängas direkt på vattenanslutningen. Om det är brutet eller det är kalcinerat / helt fast, måste du stänga av vattnet på nätsladden.

När du är klar, lossa toaletten och torka bort den. Du kan göra det själv. Men lite hjälp är praktisk eftersom toaletten inte är så lätt att hantera.

När du är borttagen, rengör golvet så att silikon kan hantera det.

  • Vilket sätt ska repet hänga?

1. På den här gamla toaletten är skruvarna så rosta att de inte kan lösas. Eftersom toaletten inte kommer att användas igen släpper vi skruvarna fritt från toaletten med en hammare.

Läs också:

Rengöring av silikonfogar

Silikonfogar blir snabba och smutsiga och kan vara svåra att rengöra. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

2. Toaletten kan sedan avlägsnas och substratet rengörs noggrant. Vi använder rött spyt, vilket tar bort både smuts och fett. Avfettning är viktigt för att limet ska kunna binda ordentligt på golvet.

Lim toalett - snabb och varaktig

Här klistrar vi toaletten fast i golvet, och det är en teknik som är också bra kan tillämpas på andra typer golv än vinylgolv - såsom plattor. Eftersom toaletten ska limas är det viktigt att du gör en testvisning först. När silikon först binder, har du praktiskt taget inget alternativ att justera.

1. Muffeln på avloppet skärs till efter mätningarna på toaletten. Om det inte är en lämplig hylsa där kan de köpas i olika längder och mönster - även som flexibla modeller, där du kan byta toalett i förhållande till golvavloppet.

Läs också:

"Kan du lägga till nya kakel över gamla plattor i badrummet?"

Och kan du verkligen måla kakel? Våra våta experter svarar på svar till läsare.

2. De gamla skruvhålen är stängda med silikon. Här använder vi silikon som vi senare glider toaletten på golvet med. Vi har valt ett våtrumssilikon som tål fukt och behandlas så att mögel och svamp är svåra att attackera.

3. Nu är det dags att sätta den nya toaletten på plats för en testplats. Här kontrollerar vi om toaletten kan anslutas ordentligt till avloppet. Är det perfekt kan vi märka med en penna.

4. Toaletten avlägsnas igen och vi lägger en silikonremsa på insidan av penna remsan hela vägen. Ett avstånd på 1-2 cm från linjen är lämplig.

5. Lägg sedan toaletten på plats - precis efter pennlinjen. Silikonet limmar toaletten ordentligt på golvet och gör skruvarna fullständigt överflödiga.

6. Den slutliga finishen är gjord med silikon. Täck både toalett och golv med maskeringstejp. Gör en spricka på ca 5 mm. Lägg en silikonremsa, repa överflödig silikon (slät ledd) och dra försiktigt ut bandet.

  • Vi vill ge dig fler bra tips och råd - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära