All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

För att förnya den gamla trappan

Många renovera ditt hem tenderar att fokusera främst på nya golv, kök, eller måla väggar och tak. Det som kan glömmas är en av de viktigaste delarna av huset, nämligen trappan. Tidigare betraktades trappan bara som ett tillvägagångssätt mellan olika våningar, idag anses det mer som en möbel med många möjligheter.

Trätrappor kan oljas, målas, målas, färgas eller du kan lägga en matta i den. Trappstädare som är lätta att installera finns också på marknaden. Som med alla andra renoveringar är det lämpligt att planera bra innan renoveringen påbörjas.

Läs också: Hur man målar utan överdriven spillning

Gör det själv?

Hur man målar trappor

1. Täck på golvet

2. Tvätta golvet med

3. Ta bort lös färg / lack och eventuella oegentligheter

4. Slip lätt för bättre vidhäftning

5. Torka rent damm med grov mikrofiberduk

6. Om det finns risk för blödning, applicera ryggraden och barriären i hela golvet

7. Sparkle över ojämnheter och nagelhål

8. Låt gnistan torka och släppa över 9. Torka av dammet

10. Fäst maskeringsbandet längs trappens kanter för att skydda väggen

11. Markera varje steg och vänta med att måla dessa så att du kan bära dem medan färgen på andra steg torkar

12. Använd en liten borste att måla längs kanterna på

13. Använd gruvull på de stora ytorna. 14. Applicera en borste för att avlägsna

15 rullkonstruktionen. När färgen har torkat, måla resten av trappan

Källa: IFI (informationskontor av färg och inredning)

Det finns flera aktörer på marknaden som levererar material med installationen av vind förnyar. Men är det enkelt att göra jobbet själv?

- Raka trappor hantera människor som är lite skicklig och med några snickeri färdigheter för att förnya sig, berättar Tormod Freidher av Trapp och gulvfix.

Det kan emellertid vara lite problem med svängtrappor eftersom de har ett antal vinklar. Mätskenor kommer att förenkla detta mycket och systemet är utformat så att människor kan göra det själv, men det kräver vissa skämt färdigheter.

- Eftersom materialet kostar lite kan det vara dyrt med många felskärningar. Det kan också finnas stora slipsar mot fångster som måste limas lite för mycket, säger Freidher.

Läs också: Hur parkerar du

Checklista innan du förnyar trappan

1. Ta relativt noggranna mål för alla steg, den längsta längden av alla. Oavsett om detta ligger i framkant, diagonalt eller på baksidan spelar ingen roll det enda som är det längsta målet. Dessutom, om du vill ha en bakkant eller en stegplatta, måste du också mäta bakkanten på det gamla steget.

2. Tjockleken på de gamla stegen bör mätas så att du vet att trappstegets trappa täcker ner. Detta är i huvudsak vad vi behöver för att hitta rätt storlekar och priser för vad de behöver.

3. Kontrollera att stegytan är ganska jämn och rak, såväl som fri för damm och lös material.

4. Skall trasor och räcken målas, bör detta ske innan montering av fångade detaljer för att undvika omslag.

LISTA: Genom att måla bältet verkar trappan ljus och luftig. Den mörka handlisten tar upp stegens färg och skapar en fin kontrast i trappan. Foto: Foto: Privat foto

Potentiella utmaningar på vägen

- Mestadels är det inte så många utmaningar förnya trappan är bara en lite skicklig och tar tid att hjälpa betonar Freidher.

Att göra detta själv kommer att ta en hel del att att det inte lönar sig att renovera en har snarare än att köpa nya. Då måste trappan vara i mycket dåligt skick. De flesta trappor kan visas som nya.

Om trappor gnisslar som kan dra innan montering av mönsterplattorna och att plattorna kommer hårdnande så att erfarenheten visar kommer att ta bort det mesta av knarrande.

Utmaningar kan vara:

- Stegen som ska klä sig är för tjock.

- Fångsten på ena eller båda sidorna är krökt.

- Att det finns en matta i trappan, som ligger nere i steget.

- Du har inte tillräckligt med verktyg.

- De flesta väljer att måla trappljuset och lägga till mörka steg som ek. Vi har också tätningen mellan trappan på många trappor i höst. Detta gör trappan mer tystas mer stabil, och det hämmar naturligtvis damm faller ner till den underliggande marken, avslutar han.

ADVERT

Mest populära