All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att ta bort stearin

När vi genomförde ett stort ljusprov avslöjade vi stora skillnader. En av lamporna smälte hela vägen ner. Stare punkter är dock lätta att ta bort om du kan lura.

Ta bort stearin från skärmen tar 20 sekunder om du gör det på rätt sätt. Detta trick fungerar naturligtvis på alla stearin fläckar, för att antingen ta bort stearin från fleece, byxor, bord, soffa eller annan yta som är något platt.

Stearin är flytande när det är varmt och det är lätt att spilla. När du slösar kyls stearin snabbt och du får en trött smält plats.

Men oroa dig inte; Detta trick gör dig försiktig att kunna. Precis som du lärde dig att kokande mjölk tar bort röda vinfläckar.

Ta bort STEARIN: Ta bort stearin från tyg med järn och ritpapper. Foto: Jan Thoresen

Ta bort Iron Steary

Du behöver tre saker. Ett järn, som ett gammalt järn du inte är rädd för. Du kan också använda smörjmedel från skidbacken, skidåkning är samma substans som stearin. Då behöver du en strykbräda. Om du inte har strykbräda, lägg en handduk under och använd bordet eller golvet.

Det sista du behöver ta bort stearin är ett ritpapper. Det fungerar med flera typer av papper. Det bästa är att använda en lite solid torktumlare. Men det fungerar också med matpapper. Reservlösning är kaffefilter eller grötpapper. Var noga med att använda papper med tryck. Då riskerar du att överföra skrivplåten till det tyg du ska rengöra.

stearin sugs upp av kapillär

Torstein Haarberg är Group Vice SINTEF. Han förklarar att klicka. nej att värmen från järnet hjälper till att smälta stearin som sugas i ritpapperet med hjälp av kapillärkrafter.

- Det är samma typ av energi som suger kaffe i en sockerbit som är doppad i koppen.

Haarberg konstaterar att Jean tyget är porös och därför själv också har kapillärkraften, så om du får stearin plats här bör du upprepa operationen flera gånger.

- Som regel kan det finnas återstående talg mellan fibrerna i tyget, men här kan man använda ett avfettningsmedel (fettlösliga mjukgörande / vätskor, lämpliga kompositioner för avlägsnande av fett), och tvättades slutligen i tvättmaskinen.

Paper bort stearin

Ta bort WAX: Lägg läsk ovanpå fläcken. Foto: Jan Thoresen

Du lägger tyg eller plagg på järnet. Du släpper ut tyget. Då värmer du järnet. Se till att du inte kör varmare än tyget kan tåla. Lägg sedan papperet över fläcken och slätt ut.

Då är vi redo för den magiska delen. Dra järnet över papperet. Fläcken flyttas från tyget till papperet och drar in i papperet. När du plockar upp tidningen, tyget (eller byxor) ren.

Vänligen gå över ett par gånger.

Om du tar bort fläckar på möbler eller andra inventarier, självklart måste du vara mycket försiktig med värmen.Du vill inte ha ett stränglag i parketten. Men om du är försiktig kan du använda det här tricket på de otroliga ytorna.

Läs också:

Så här räker du markörer och skåror i parketten.

FÅR STEARIN: Stryk med varmt stryk ovanpå fläcken. Foto: Jan Thoresen

Låt silvervaran borsta dig med det här tricket

ADVERT

Mest populära