All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att ta bort skräp

De flesta känner till utmaningen, oavsett hur mycket bostäder de kan ha, det är inte alltid lätt att rymma alla lösa föremål. Vissa kan använda utrymmet under trappa till lagringsutrymme, medan många kanske också har ett förråd. Det är emellertid ofta lätt att samla mycket skrot och överskott, så det kan så småningom se ut som en liten bomb har släppts.

Så vad gör du? Den första vågar gå in där med öppna ögon.

- Öppna dörren och gör en snabbbedömning av vad som finns där, skriv webbplatsen eHow.

För det andra är det bara rädslöst att ta tillvara vad som finns där.

- Det enda som är användbart är att ta ut allt, inredningsarkitekt Kari Ruud förbereder sig för klick. nr.

Hon kommer att avskräcka från en halvvägs intervention när boothen först förseglas igen.

Och så börjar det bara med ett tomt bud, bokstavligen.

Tvätta boothen

Men innan du börjar, ska eHow-rådet tvätta båset.

"Ta en kvast och sopa inne i montern. Ren som alla hyllor, bord och brickor från topp till botten. Se även vara renare," råder platsen.

- skapa en struktur

Arkitekten och hans son bor på 45 kvadrat i centrala Oslo

Rådet eHow när rensar montern är att sortera lådor och påsar "Sätt den i märkta lådor och påsar, beroende på. det ska kasseras, sparas eller ges bort "skriver de, att i en annan artikel följande råd att räkna ut vad man ska bli av med:" fråga dig själv följande fråga, när var sista gången du använde sak? Om ditt svar är mer än ett år, bli av med det, säger de.

Och när förvaringsrummet städas och tvättas, är det dags att bygga allt från början.

- Skapa en struktur för hela inredningen, säger Ruud och råder att använda ett flexibelt hyllsystem som kan anpassas efter vad som kommer in i hyllorna.

- Mitt råd är att använda många små hyllor istället för små eftersom det ger bättre översikt och ordning.

Hon föreslår också att man använder extraktionsbrickor eftersom det ger en bra översikt.

Boxningssystem

Ruud föreslår att ha öppna hyllsystem med lådor, till exempel för vinterstövlar.

Inga fler skräp i korridoren

- Flera att bygga butiker som säljer box system och jag rekommenderar att hålla sig till ett system, eftersom det gör det lättare att stapla och organisera dem. Dessutom gör lådor av olika storlekar det enklare att använda utrymmet i hyllorna.

eHow rekommenderar att du använder genomskinliga lådor så att du enkelt kan bekräfta vad som finns i lådorna. De rekommenderar också att gruppera saker som hör hemma. "Håll alla kläder som inte tillhör säsongen tillsammans," skriver de. Du kan också gruppera efter färg och storlek.

eHow kämpar också för att använda taggar på lådor och lådor."Ett system med etiketter kommer att göra det snabbare för dig att hitta saker. På större behållare kan bifoga en lista över som ingår i behållaren. Har dekorativa korgar, skapa roliga etiketter att hänga i kurvor", skriver de eller rekommenderar att lägga datablad om några saker så att du i framtiden enkelt kan bestämma vad du ska bli av med.

Suspension System

Enligt Kari Ruud är en del av anledningen till att stånden har en tendens att växa igen, att man inte kan sätta saker på rätt sätt tillbaka efter användning, men bara staplar halvvägs.

BOKSYSTEM: Transparenta lådor skapar orden samtidigt som du enkelt kan sammanfatta vad som finns i lådan. Foto: PHOTO: Alexander Berg jr.

- Men om det inte tar ett tag innan booth ser lika ombrodd, är det viktigt att skapa ett system som inte är för komplicerat att använda.

Nio tips för det renare tvättstugan

Hon tycker att principen bör vara att det du använder mest och oftast är det enklaste sättet att komma åt.

- Och sedan kan du tillbringa tid att samla juldekorationerna, som du bara använder en gång om året.

I en sådan struktur kan ett suspensionssystem vara användbart.

- Det garderob påsar som kan hängas i taket eller på barer som är sträckt mellan väggarna i båset och som kan skjutas åt sidan. Bakom dessa väskor kan användas sällan, vilket blir lättillgängligt när garderobspåsarna trycks åt sidan.

Över dörrar och skåp

Det finns många oanvända förvaringsutrymmen i ett förråd. Bland annat, framför dörren, något som eHow påpekar. "Om du har skor att lagra, gör ett förvaringsutrymme ovanför dörren och lägg dina skor där."

Kari Ruud talar om rymden ovanför skåpen.

- Vad du kan göra är att ta bort hyllan på de skåp som du kan ha. På så sätt får du extra förvaring överst på skåpen.

På så sätt var paketet redo för rekordtid?

Lägger kurvor eller hänger från taket?

Något annat som är vettigt att tänka på när man ska städa vardagsrummet är vad som kommer att bli.

Ruud rekommenderar att man bedömer vad som händer och vad som ligger i kurvor.

"göra en bedömning av hur skjulet verkligen använda", skriver eHow. "Ska det användas som ett förvaringsutrymme, det spelar ingen roll hur lådor, hörn och förvaringsbehållare verkar så länge de fungerar. Men kommer det så småningom att användas som en luft, bör det mesta förvaras så att den inte syns "

Se även:.

Ni smarta förvaringslösningar

Smart förvaring i ett litet badrum

Smarta förvarings tips för tid och monter

dörrar och SKAPA: I en liten båt handlar det om att dra nytta av utrymmet, som en skoställ över dörren. Foto: PHOTO: Alexander Berg jr.

Letar du efter bra inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära