All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att ta bort fettfläckar av rostfritt stål

Det är ganska tråkigt att tvätta huset, kanske det värsta att ta bort remsor i skålen.

Men med det mesta underhållet är jobbet enklare om du ger regelbunden uppföljning.

Visste du att smöret från stekpannan inte skulle hällas i diskbänken?

Nu har vi samlat fem smarta tips som du kan meddela före jul.

Vet du hur du tar bort fettfläckar från borstat stål eller bli av med röda vinfläckar på duken?

Har du problem med en dålig lukt i tvättstugan? Du kan helt enkelt hälla vatten i avlopps- eller avloppsröret och sluta med några droppar matolja på toppen.

Denna tips fungerar eftersom vattnet fuktar rören och skapar en luktspärr. Matoljan bildar sedan ett handtag på denna vattenspray som förhindrar avdunstning och håller därmed lukten på plats.

För att avlägsna fettfläckar från borstat stål

Ta bort fingermärken med ett enkelt grepp.

Industriell Siden: Med industristilen finns det några utmaningar. Ljusfett och fingermärken uppträder. Bilden visar en gasspis med smörjfett. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen

Som borstat stål har spridit sig till många kök kan fettfärgning vara en irritation.

Kokkärl, fläktar och kylskåp visar tjocka fläckar och fingermärken långt tydligare än de traditionella vitvarorna.

- För tvätt av stål i köket utanför rekommenderar vi Jif Universal, säger Malin Skaar i konsumenttjänsten i Lilleborg.

- Spruta på och torka av omedelbart, helst med torkat papper. Om du är osäker på om materialet tål något annat än en specialitet, försök på en mindre synlig plats först, uppmuntrar hon.

Elkjøp, en stor säljare av hushållsapparater i Norge, erbjuder två specialprodukter: den som heter 3M Metal Polish, som kan användas för vanliga ytor.

Produkten ska rengöra, polera och lämna en skyddande hud. Dessutom har de en produkt som heter Wproterrab. En antibakteriell rengöringsmedel som skyddar alla släta ytor som krom, aluminium och rostfritt stål.

Flera rengöringsföretag har dock liten tro på att speciella produkter kommer att förhindra att fläckar eller fingermarkeringar stannar.

De använder salmiakk på en svamp. Applicera sedan en hudavlägsare.

Vissa hävdar babyolja kommer att fungera

Se också:

Kontrollera bostadsmarknaden nu

Använd aska för att rengöra glas ugnsluckan

Ashes bort sot.

Många husägare och stugaägare har vedeldad spis framför som ger tillgång till flammande. Men flera personer tycker att glaset är ömt och inte alltid ger dig så god synlighet som du vill.

Ask Method: Krul tidningspappa, fukt papperet med lite vatten, doppa papperet i lådan och smör det över glaset. Låt det fungera en stund och torka mer papper eller en trasa.Foto: Foto Niklas Hart

Vi har testat metoden är att utnyttja aska löslighetsegenskaper problemfält. Fördelarna är uppenbara: aska är gratis och du är lätt tillgänglig.

Så här gör du: Curl tillsammans tidningspapper, blöta papperet med lite vatten, doppa papper i aska och smör utanför glaset. Låt det fungera en stund och torka mer papper eller en trasa.

Vårt okända test av de två metoderna gav inga synliga skillnader. Gemensamt för resultaten är att glaset ger god utsikt över lågorna, men ingalunda verkar vara kristallklart.

Ordföranden för branschorganisationen norska värme, Grethe Bachmann är inte medveten om studier som tyder på att askan metoden inte bör användas. Ändå hävdar hon att glasrenaren är förmodligen det säkraste valet.

fenomen smutsiga glas sker förresten om du inte har kontrollerat att träet du skjuter med tillräckligt torr. Om träet ligger intill glaset kan du också märka att glaset är svart.

Hur bli av röda vin fläckar

kokande mjölk bort rödvinsfläckar.

Har du varit olycklig och spillts rött vin på lakan, favoritplagg eller på duken?

Bearbetad fina Vänster sida rengörs av aska, medan den högra sidan tvättas glasrengöringsmedel. Resultatet visas lika, visar nytt test på klick. nr. Foto: Foto: Niklas Hart

Vi skulle trål på nätet för att hitta den bästa kanske mest ovanliga spets; nämligen att använda kokande mjölk för att ta bort röda vinfläckar.

Foto: Foto: Marte Korsbrekke

Denna råd vi har ju testat själva, och kan bekräfta att det fungerar.

Koka lite mjölk i en kastrull. Medan potten fortfarande finns på plattan, dopp duken nedåt så att den röda vinfläcken är täckt. Låt mjölken fungera i några minuter.

Efter behandling med kokande mjölk är rödvinfläcken borta. Naturligtvis blir det naturligt att köra tvätten i tvättmaskinen efter detta.

Line Bergh Johansen är PR Marketing Director för Arcus, Norges största leverantör av vin och sprit har tidigare givit ut följande tips:

- Det bästa man kan göra är att ta bort fläcken så snabbt som möjligt innan det har torkat: Blanda BioTex eller Vanish med varmt vatten och skumbrunn. Ha det på fläcken, låt det fungera lite och skölj sedan med vatten, rådgör hon.

Rajka Alisa i White-collar kemtvätt har följande råd för svåra rödvinsfläckar:

- Häll två stora skedar av bakpulver i ljummet vatten. Låt plagget vara i några minuter, så blir fläckarna borta, förklarade hon för att klicka. nr.

Läs också:

Se landets coolaste stuga projekt

Detta tar bort fettfläckar från tabellen gör

Experterna håller inte.

Har du en trä matbord rekommenderar IFI (Information Rådet färg och inredning) Liberon fläckborttagning pulver

att göra följande: Ta väl med möbler rengöringsmedel över fläckarna så att den tränger bordet och rengör den ordentligt.

Spräng sedan mycket pulver över möbelgränsen. Det absorberar fettet så att det dras ut ur bordsytan.

BATTERIER: Ska du använda ljummet vatten tillsett Zalo? Trelut Natural eller Treblek? Eller hur är det med vitanda? Expertrådgivning finns i överflöd. Foto: Foto: Kabinarkiv

Låt blandningen torka och borsta av pulvret. Vips har fläckarna försvunnit. När fläckarna är borta och bordet är rent kan du sätta in ytan med träolja. Det kommer att försegla veden och förhindra sköldar och fläckar, vi ska tro på informationskontoret.

Rengöringsexpert Else Liv Hagesæther, som har skrivit boken Clean - enkel och enkel, rekommenderar White spirit.

- Absolut. Det löser sig. Den nya fläcken som kommer kommer att lämna dig med grön tvål.

Richard Nilsen i Norsk Trepleie har haft följande tips för att klicka. nr.

- På en obehandlad trä tabell Jag rekommenderar Trélut Naturligt och Treblek med proportionerna 50/50. Borsta det på, gnid lätt, men skrubba inte. När det har torkat, placera ytan med olja, helst Royal Kettle Oil. Är tabellen bearbetat det är oftast oljat och sedan kan du använda Woodcleaner

Se också:

Här är Norges häftigaste betong stuga

Häll matolja i avloppet för att undvika lukt

Med dessa åtgärder undvika obehaglig lukt.

Lukten av släckning är ett problem som någon kämpar med, men det kan lösas med enkla grepp, säger expertråd.

Vattendroppar kan ofta torka ut om det inte finns någon regelbunden tillförsel av vatten. Det är detta uttorkning som leder till dålig lukt.

- Detta är särskilt vanligt i hytter och liknande ställen, eftersom dränerings och vattenlås ofta oanvända under långa tidsperioder, chefen för Oddgeir Tobiassen på norska VVS Association förklarade att klicka. com

- För att bli av med lukten, kan du helt enkelt hälla vatten i avloppet eller avloppsledningar och vilja avsluta med några droppar matolja på toppen, fortsatte han.

Sårlukt: Vattendroppar och vattenlås kan ofta torka ut om det inte finns någon regelbunden tillförsel av vatten. Det är detta uttorkning som leder till dålig lukt. Matolja löser problemet. Foto: Foto: Colorbox. com / Jørgen Flemming

Spetsen fungerar eftersom vattnet fuktar rören och skapar en luktspärr. Matoljan bildar sedan ett handtag på denna vattenspray som förhindrar avdunstning och håller därmed lukten på plats.

Läs också:

Här är Norges drömhytt 2013

ADVERT

Mest populära