All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Som golv upphettning under parkett

Så här vattenburen uppvärmning installeras - steg för steg.

Skiss som visar hur en växt med vattenburet värme kan fungera. Varje rum har egen kurs, helst med termostat. Värmen kommer från ett värmesystem som kan byggas in i badrummets vägg. Ett normalt uppvärmningssystem behöver inte vara större än 50x60 cm med 10 cm djup. (Illustration: Värme Info)

I 30 mm tjocka polystyrenplattor med frästa spår vara upphettning kablar i slingor 30cm. Över dessa leder tunna aluminiumplattor värmen och ger en jämn ytemperatur. Utgående värme leds först till ytterväggen och går sedan tillbaka i backarna tillbaka till värmesystemet.

Utgående vatten har en temperatur på 45 grader, medan returvattnet vanligtvis har en temperatur på 40 grader. En vattenvärmare förbrukar ca 1 watt per liter. kvadratmeter per kvadratmeter differentialkvalitet inuti / ut. dvs med 20 grader ute och en inomhus temperatur på +20 grader förbrukas 40 W per. kvm.

Lägg över över 16 mm träfiberplattor över aluminiumplåtarna. Till dessa kan vara hellimes parkett eller matta golvet. Om du väljer en parkett, kommer golvet att bygga totalt ca. 6 cm. Om den valda uppvärmnings vatten bör vara i varje rum, och företrädesvis gjord i samband med rehabilitering eller nybyggnation.

I badrum, kök eller andra rum där en keramisk platta som en förstärkning nät över Styrofoam mattor. Vattenslangarna är fästa på förstärkningen och den läggs på gjutning innan du bläddrar. I badrummet där en högre värmeffekt är önskad kan rören läggas tättare.

Det är möjligt att kombinera parkett och kakel till exempel. övergången mellan vardagsrum och kök, eller om du vill kakel i arbetet i köket och parkett i matsalen. Du beräknar bara hur mycket skott du behöver i förhållande till chiptjockleken och parkettgolvhöjden.

Golvet är nu på plats och det är klart för lack / tapeter och belysning. Vid användning av vattenvärme är det inte nödvändigt att använda panelvärmare eller andra värmekällor i rummet. Varje rum har egen kurs. En termostat, helst trådlös, informerar uppvärmningscentralen om önskad temperatur i rummet.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära