All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Att infoga glödlampor

Vill du ha en vacker trädgård eller balkong på våren, kan du lägga grunden redan.

Tid

Spring blommande lökar kan ställas in från september till november, men långt innan frosten kommer så att löken bildas rötter.

Djup

Det finns en tumregel för plantering djup: Placera en lök dubbelt så djupt som det är hög. För stora lök som narcissus och hyacint, detta kommer att säga ca. 15-20 cm djup. För mindre grödor som snöklockor och krokusar är sängens djup ca. 5-10 centimeter

Aprikos: Blommar från mitten av maj till slutet av juli.

Inställning

Se till att jorden är helt lös och blanda den med kompost innan du planterar. En bit sandig jord är mycket bäst. Gräva ett växthål och sätt de stora löken i hålet med spetsen uppåt. Små lök kan strö över. Sätt tillbaka jorden och packa bra.

Det är bra med många lök tillsammans, 5-8 av samma sort i ett kluster är ett minimum. Skriv namnen på löken på en klistermärke. Då vet du var du lägger löken.

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

Vatten och frost

Vatten knoppar under perioden omedelbart efter inställning. Detta stimulerar rottillväxten. Ju tidigare rötterna bildas desto snabbare kommer frost och frost att motstå frosten. Vattnet kan stoppas så snart skörden regnar.

Efter blommande

Många lök kan förbli i jorden efter att de blommats. Låt dem vara ensamma och ge bladen möjlighet att försvaga sig själva. Då blommar de vanligtvis igen det följande året.

I detta sammanhang kan det vara tillrådligt att befrukta. Ge organiskt gödselmedel eller gödningsmedel efter blommande, så att näringsämnet kommer in i glödlampan. På så sätt säkerställer du rik blomning nästa år.

ADVERT

Mest populära