All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att förhindra missfärgning

En knut i trä är spår av teet igen hade en gren. Långt efter stammen sågas upp, hyvlade och genomförs som ett bord, en lista, en panel eller på annat sätt, kvist överlåtelse- harts eller harts. Dessa ämnen missfärger färgen och kan tränga igenom många lager färg och ge gulaktiga bruna fläckar på ytan. Kvisten kommer aldrig att dö, och kvistkåpan kan också komma på en decennium gammal panel som ska målas över.

Traditionellt har kvistar behandlats med kvistar innan träet är malet och målat. Tandfärgen appliceras endast på kvistarna och i minst två skikt. Fördelen är att färgen torkar snabbt och att det finns små områden (men många) som ska behandlas, så jobbet är inte överväldigt stort ändå.

Mer än kvistar missfärgas

Men faktum är att ämnena i trä, även utanför grenarna kan missfärga färg. Tall och gran innehåller mycket lignin och tannin, och dessa kan också ge gulaktiga bruna sköldar på den lackerade ytan. Om det har förekommit en fuktskada, kan det också uppstå genom färgen efter en tid. Rester av sot och nikotin är också bra vid blödning genom färg.

Sådana fläckar blockeras vanligtvis med en speciell barriär eller isoleringsfärg. Denna produkt kan appliceras på missfärgade och gulade ytor, vilket förhindrar missfärgning från att sprida sig genom nya färgskikt.

Praktisk med två i en!

Nu finns det kvistar och hinder i en och samma produkt.

En smart lösning som har kommit de senaste åren är karantän och barriär i en och samma produkt. Det är en vattentät primer, som används inomhus på trä för att målas för att minimera risken för missfärgning och blödning. Substratet kan vara både trä, tidigare målat eller målat.

Spray och barriärprimer appliceras på hela ytan i ett eller två lager, vilket tillåter att torka väl före nästa applikation. På tidigare ojämn trä och över kvistar rekommenderas alltid två lager.

Löst med vatten

Gammal panel kan också vara missfärgad när den är målade!

Många tror att de kan släppa en klibbig pinne om de tidigare har paneler eller oljemålning på panelen eller lister. Det spelar ingen roll - kvistar och missfärgning kan tränga in i många lager av färg när ett nytt lager appliceras. De ämnen som missfärger färgen är vattenlösliga och när ny färg innehåller vatten, kan de lösas och vandra genom färgen till ytan.

Även om du använder vanlig kvist eller en kvist och fläck kan du aldrig vara hundra procent skyddad mot blödning eller missfärgning. Genom att använda en spik och barriär reduceras risken för en smutsig yta så långt som möjligt.

ADVERT

Mest populära