All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hur målar du köksredskapet

"Att måla köket är en liten sak som många människor är beredda att göra. Men enkla hjälpmedel gör det roligt att måla ändå, säger Per Myhre, en professionell konsult i Jordanien.

Välj Verktyg försiktigt

- Slipningspapper är hemligheten för en fin bitlackering. Om du lätt släpper mellan varje applicering av primer eller färg, gör något om filmen som gör ytan elegant. Jag har alltid mycket på sig, säger Myhre.

Förutom slippapper är det också fördelaktigt att investera i rätt borstar och rullar. De kostar inte mycket extra, men en kvalitet borste som inte förlorar bysten och ger en helt jämn yta kan ofta vara din i-etts prick. Se också till att borsten och rullen matchas med den färgtyp du väljer.

Komma igång

Det är en bra idé att applicera färgen med en rulle eftersom det säkerställer att färgen är jämnt fördelad. Då kan en pensel sprida färgbrunnen på alla sidor. Slutligen ger det en fin finish att gå över med en anfallare. Arbeta effektivt, så färgen torkar inte i arbetsprocessen. I detta fall var ramen lite för smal för efterbehandlaren, så det gjorde en fin borste efterskakning.

När profilerande dörrar med profiler är målade, är det värt att belöna spegelns inre. Om du börjar ramträet är det lättare att komma in där du redan har målat efteråt. En lämplig order är första spegeln, sedan kanterna och så småningom rambling. Ta hand om dig själv och slutföra din pensel, rulla och efterskaka innan du går vidare. Vattentät färg torkar snabbt, så det är viktigt att arbeta systematiskt.

Att måla kökets inredning:

1. Tvättning

Rengör med tvätt, förtvätt etc. l. Ta bort alla gamla fetter. Låt torka.

2. SLIP

Skjut ytan lätt för att förbättra häftklammern. Majs 150 är lämplig. Damm med en torr mikrofiberduk.

3. GRUNNING

Applicera en primer i spegeln, runt kanterna och på ramträet med rulle, även med pensel, och avsluta ytan med en strimma eller en fin borste.

4. SHIPPING OCH EVT. SPARKEL

Slip lätt för att avlägsna fibrerna. Hack och skada kan repareras med gnista. Sätt på, glittra ut, låt torka, jämnt glida och smuts med torr mikrofiberduk.

5. ÖVRIGT ROOF

Avsluta med två toppslag med samma procedur som priming. Slip lätt mellan kapporna för att ta bort nupper och fiberhöjning. Se till att färgen på kanterna inte torkas bort.

Bra tips

Tips 1: PACK VERKTYGEN

Vattenmjuka färger torkar snabbt - även på borsten. För att förhindra att färgen torkar och gör verktyget styvt under arbetet, kanske du borstar, rullar och spänner inuti en fuktig trasa när den inte används.På så sätt är torkningen försenad och fuktiga verktyg är alltid tillgängliga.

Tips 2: MÄTNING AV VERKTYGET MED MALING

Mät alla färgverktyg innan du börjar arbeta färgen väl i pensel och rulla. Mättade verktyg ger bättre resultat och gör att du kan arbeta mer effektivt med vattenfärgad färg.

Tips 3: FÖRA ROLLEN

Kom ihåg att tvätta rullen före användning. Detta förhindrar att lossningen stannar i färgen.

Tips 4: FÖRA INTE SKJÄRNHÅLLORNA

Överla inte hål eller gångjärn med en nyborstad pensel så att du inte undviker att måla dem helt igen. Färg som säger till hålen kan skjutas in med ett runt, spetsigt föremål, till exempel. och penna.

ADVERT

Mest populära