All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Sådana mallar som du köksinredning

Norge renovering toppen och kök är ett av de rum som är populärt att möblera. Men det kan snabbt bli en dyr och inte minst tidskrävande affär. Dessutom finns det många fällor du kan gå när det gäller renovering.

Kanske håller det sig några enkla steg?

Manliga fontäner

Vad sägs om att måla kökets inredning? För om du vill ha ett nytt utseende i ditt kök utan att byta ut det, kan du måla köksluckor vara en rimlig och relativt enkelt alternativ.

Men hur ska du gå vidare för att måla köksfronter? Och det finns flera sätt att göra det?

Det är en bra idé att få utrustningen i ordning innan du påbörjar arbetet. Investera i bra penslar, rullar och slippapper. Bra penslar och slipepair kan faktiskt ha mycket att säga för det färdiga resultatet.

- Mala papper är hemligheten för en fin bit lackering. Skärmer försiktigt mellan varje applicering av primer eller färg, det gör något om filmen som gör ytan elegant. Jag har alltid mycket på mig, säger Per Myhre, en professionell konsult i Jordanien till IFI. nr.

En kvalitetsborste förlorar inte byst och ger därför en jämnare yta. Se också till att borsten och rullen matchas med den färgtyp du väljer.

Manlig köksdekoration steg för steg

1. Tvätta skåpet exteriör

Rent dörrar väl med Husvask, förtvätt eller något liknande, så att matrester och fett tas bort. Låt sedan dörrarna torka.

2. Släpp

För att förbättra lederna ska dörrarna lätt slipas. Korning 150 är väl lämpad. Damm av med en torr mikrofiberduk.

FJÄRR SMUSER: Det är viktigt att tvätta bort alla rester och smörj innan du målar. Foto: PHOTO :: Kristian Owren / ifi. com

3. Primrar köksluckor

Applicera basbeläggningen i spegeln, runt kanterna och den stickande trä med rulle. Mjukt med pensel och avsluta med finish eller fin pensel.

4. Sliping och sparkel

Skjut lätt för att avlägsna fibrerna. Du kan använda en gnista på marken och skada. Sätt på, glittra ut, låt torka, jämnt glida och smuts med torr mikrofiberduk.

Läs också: För att platta köksgolvet själv

5. Top Streak

BASIC: Det är lämpligt att avbryta för att få vidhäftning. Foto: PHOTO :: Kristian Owren / ifi. nej

Avsluta med två topplackar med samma procedur som grunning. Slip lätt mellan kapporna för att ta bort nupper och fiberhöjning. Se till att färgen på kanterna inte torkas bort.

Se till att du inte målar nagelhålen från handtag eller gångjärn med en borste. Skulle du fortfarande få färgen i hålen kan tas bort med en rund spetsigt föremål såsom en penna.

Spray Paint kök

Om du inte vill att försvinna med pensel även om det finns tjänster som du kan köpa.

En populär och vanlig tjänst idag är att göra kökets fronter sprutade. Flera företag specialiserar sig på detta och meddelar att resultatet blir lika nytt.

ÖVER STRIP: Lägg den sista handen på arbetet med två toppslag. Foto: PHOTO :: Kristian Owren / ifi. nej

- Spraymålat kök ger ett otroligt hållbart, rent och hållbart resultat, säger Terje Skaar från Poly Teknikk AS.

- Vi använder tvåkomponentfärg som är mer hållbar än oljebaserade eller vattenbaserade färger. Det är lätt att underhålla och det är bra att torka bort det.

Spraypriset på ett kök ligger någonstans mellan 15 000 och 20 000 kr inklusive moms. Men du kan också spruta köket själv.

Malmesterens rådgivning

Malmester Ole Andreas Klaveness har lång erfarenhet av olika typer av färg och har arbetat med sprutfärg i köket.

Han tror att ett industriellt färdigt kök ger ett bättre och mer hållbart slutresultat.

- Men det är mycket dyrare och det är därför en bedömning du måste ta, säger Klaveness. Om du går rätt kan det vara ett bra resultat av att måla dig själv också.

Om du själv vill måla köket och ha smult köksdörrar, ska de vara väl tvättade och mattade. Detta måste göras för att få häftklammer.

Klaveness rekommenderar borstning på klassiska, profilerade skåpdörrar och en fin rullning på hela vanliga ytor.

ADVERT

Mest populära