All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Godismålning på badrummet

Ett fint badrum får inte bestå av plattor och stenmaterial. Med en ny färg kan badrummet omvandlas till en underbar hemstil och vara en avkopplande oas för att vara i. Du kanske vill göra jobbet själv, men var försiktig så att du inte följer målningarna och inte röra med förberedelsen.

Innan du börjar, kolla vad som finns på väggarna från tidigare. Om du har gamla plattor eller plastmaterial på väggarna fungerar det inte direkt på väggen. Å andra sidan, om du har målat målningar tidigare, kan du måla dem igen.

Blanda inte olika märken

Målare tillverkare har för närvarande olika mängder olika färger att välja mellan i sina våtrumssystem. Du kan finjustera hela eller delar av badrummet. Den modiga kan blanda några olika färger för att få ett mer överlägset resultat. Men aldrig färger och produkter från två olika våtrumssystem.

Välj konsekvent ett fyllmedel, tätningsmedel, primer och topplack från en och samma leverantör. Annars får du inte ett bra och varaktigt resultat. Även ur försäkringssynpunkt är det viktigt att hålla sig till ett system och måla i enlighet med gällande regler.

Om vattenskador uppstår i badrummet måste du kunna bevisa för försäkringsbolaget att målningsarbetet utförs professionellt i enlighet med handelsreglerna.

Läs också:

Detta balsam-trick sparar kläder som har krympt.

Vi har alla upplevt att favoritsökaren har krympt efter en promenad i tvättmaskinen. Men med det här tricket kan du faktiskt expandera din tröja tillbaka ...

Följ alla anvisningar

Alla målare tillverkare bör ha en bruksanvisning som beskriver hur man använder sina produkter för att uppnå ett bra resultat. Måla dig själv, men var försiktig och följ alla riktningar, speciellt där det finns risk för vattenskador.

Var särskilt uppmärksam på platser som mellan golv och väggar och vid fogar och hål i väggen.

Det är alltid svårt att borra hål i en badrumsvägg. Om du måste göra det, se till att försegla det godkända materialet. Använd inte silikon eftersom detta kan ge upphov till mögel. Tänk också att varje system har sitt eget tätningsmaterial enligt specifikationen i bruksanvisningen. Och kom alltid ihåg att undvika att borra hål i väggar i duschar utrustade med tätningsmaterial.

Dokument Allt Du Gör

Det är bra om du dokumenterar arbetet, delvis med fotografier, dels genom att fylla i branschens blanketter för självkontroll, som du kan ladda ner från webben.

- Jag rekommenderar att du tar bilder av varje arbetsprocess för att bevisa att arbetet har gjorts korrekt, om du behöver dokumentera det här i framtiden, säger Vi vid Villas Painting Expert Ken Kennard.

Läs också:

Kan du måla över laminat?

En läsare har ett äldre kök med fronter av plastlaminat - och frågade om det var möjligt att måla det. Vi har svaret.

ADVERT

Mest populära