All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att döda bakterierna

Nu är det här. Det fruktansvärda viruset som går i familjer, daghem och skolor. Viruset som får oss att flytta in i badrummet, med kål som vår enda räddning.

Hus och händer

En toalett är bra att ha när omsättningen tänds.

Med virus i huset är det smart att ta en runda desinfektionsvätska på alla ytor hemma. Det viktigaste för att förhindra infektion är täta och bra handtvätt, men också hem behöver rengöras utöver det vanliga för att bli av med virus och bakterier.

Bryt kniven

Blåsans rengöring består av en fettlöslig alkohol och kan blandas med vatten. Mixer en del Den blå och 5 delar vatten, får du ett kraftpaket som kommer att döda alla "basiluskene" i ditt hem.

- Ja, det är rätt. Om du tvätter din blåsare, ta bort alla typer av bakterier, virus och svampar från ytan inom en minut. Mediet kan användas på allt från tangentbord till rakartiklar, säger Trine Bråthen, produktchef på Kemetyl. Hon tillägger att det måste finnas minst 65 procent av blåsan i blandningen för att alla bakterier ska gå iväg.

- Tänk på var människan hittar sin väg. Där borde du tvätta noggrant, säger Trine Bråthen, produktchef på Kemetyl.

Alla ytor

Hon rekommenderar att hälla blandningen på en sprayflaska. Den du använder för att spruta blommorna med.

- Ta en runda hemma och spraya på alla ytor. Tänk på var människan hittar sin väg. På fjärrkontrollen, på bryggan, på kranar och handfat. Gå noggrant för arbete, hon råder.

Virusfri

Det är viktigt att använda desinfektionsmedel när virus ska avlägsnas.

Rådet stöder Inger S. Løvaas vid Krefting & Co. Hennes vapen mot smittsam spridning i huset kallas Plumbo.

- Plumbo Toalett Clean är ett desinfektionsmedel för toaletten. Dessutom är rengöringssprayerna Plumbo Bath och Shower, och Plumbo WC Tvätt och Spegel desinfektionsmedel. Den senare kan användas på alla hårda ytor som är särskilt benägna att sprida infektion. Toalett, dörrhandtag, dörrkarmar och gelendre är exempel på sådana platser. Om du är osäker på om ytan som ska behandlas tål rengöringsmedel, försök först på en liten synlig plats, säger hon.

ADVERT

Mest populära