All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Hur man monterar badrumsplattor

- Badrum tops, badrum paneler och byggskivor är termer som ofta används omväxlande, och därmed kan orsaka förvirring för konsumenten.

Den säger VD på Lomundal Construction AS, Lynne Lomundal, förklarar att de bänkskivor badrum, badrum paneler och våt panel är densamma.

- Dessa kan vara klara, men kan också ha olika mönster och mönster, och kan exempelvis vara en imitation av kakel.

Han säger att byggskivor är plattorna vi använder som den underliggande strukturen, om vi plattsättare, tomtebloss och mallar, eller något annat över. Dessa måste vara helt smurt i våta zoner och lederna måste smörjas.

Installera badrum toppar även

Wet Panelen kan monteras själva, och Lomundal anser att det är det självklara valet bland personer som renoverar delar av badrummet för egen maskin.

Wet Panel

- Snabb att montera

- Billigare totalkostnad

- Korten är täta, vilket innebär att du inte behöver våt plattan och flytande membran på insidan

- Finns i många mönster

Källa: Daily chef för Lomundal Construction AS, Lynne Lomundal

- anledningen till det är nog att du inte våta tallrikar och flytande membran på insidan, vilket gör det både enklare och billigare. Om du monterar den våta panelen själv, är det mycket viktigt att du följer installationsanvisningarna från leverantören, säger Lomundal.

Så många leverantörer har också installationsinstruktionerna på video och lätt kan hittas på deras hemsida eller på YouTube. Om du är osäker eller har mycket få erfarenheter inom fältet, rekommenderas att du använder proffs. Badrummet anses vara det dyraste rummet i huset, och det kan snabbt bli väldigt dyrt om något går fel.

- Men om du vill måla över våta plattor kan du själv göra det. Här är emellertid fallhöjden något större, eftersom tätnings leder, vätskemembranet, där golvet / väggen och VVS-systemet kommer in.

Läs även: Tips för att dekorera badrummet enkelt och prisvärt

Skeptical våt mount ens

Wet Plate

- förstärkta plattor applicerade förlängningsremsor och vätskemembranet.

- En del av den underliggande grundkonstruktionen av badrumsväggar, som kan monteras sida vid sida, färg eller andra oförseglade ytorna på övervåningen.

- Köpt från de flesta byggprodukter, eller murverkleverantörer.

Källa: General Manager på Lomundal Construction AS, Lynne Lomundal

Lars-Erik Fiskum är forskningschef på SINTEF, och han är försiktig med att rekommendera människor att montera tätskikt i våtutrymmen.

- Detta är ett jobb som ska utföras av proffs. Den säkraste kommer att vara att engagera ett företag som är godkänt av ett vått företag och följa anvisningarna i byggbranschen Wet Space.Dessutom ska badrumspaneler eller våtplattor användas med SINTEF Technical Approval, han rekommenderar.

Prisvärd våt panel

Price-Wise, kan du få mycket billigare med våt panel än med kakel. Anledningen till detta är att man eliminerar behovet av en del av den erforderliga bakom när plattsättare, inklusive OSB / grov paneler byggskivor och flytande membran.

- Detta kommer också att göra arbetet mycket effektivare, vilket gör att du kan spara arbetstiden. Badrummet kommer således att slutföras på kortare tid vilket är en bra bonus, säger Lomundal.

För hållbarhet, behåll dessa produkter bra, förutsatt att de är rätt monterade. Våtrumspanelen kan vara en hållbar produkt som kakel.

Läs också: Allt du behöver veta innan du borsta upp eller bygga ett badrum med

Tips för att lägga badrum paneler

- Följ installationsanvisningarna till punkt och pricka.

- kom ihåg att väggarna ska monteras efter golv membran / linoleum monterad

- Membran / linoleum dras in i väggen och väggpaneler har att gå utanför det här igen, så att vattnet på väggen flödet till höger om den som håller golvet tätt och eventuellt vatten leder till avloppet.

- I tvivel borde man antingen konsultera eller hyra en professionell.

- Det är billigare att göra jobbet själv, men misstag kan vara kostsamma på badrummet.

- Om en läcka uppstår i badrum på grund av slarvig hantverk, kan man delvis göra avdrag på försäkringen om det sker på egen bekostnad.

- VVS, elinstallationer och membranarbete ska alltid utföras av auktoriserade experter.

Källa: Tracey Lomundal, General Manager på Lomundal Construction AS

ADVERT

Mest populära