All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så här blir du av med pollensträngarna

- Pollen från björk är stora partiklar, mycket större än normalt damm. Därför finns det inte många av partiklarna förrän det uppfattas som besvärligt och leder till pollenallergi, säger interna sakkunnig Johan Mattsson i Mycoteam.

Eftersom pollen från björk är så stora partiklar faller de snabbt på golvet och andra horisontella ytor. Dessutom känns pollen också i gardiner och andra textilier.

Följ dessa tips om du är störd av pollen:

  • Rengör ofta, men använd inte diet. För att undvika att pollen pollen och orsakar sjukdomar för allergiker är det bäst att använda mop på golvet och dammduken på andra ytor.
  • Var försiktig med dammsugaren! Bra dammsugare har filter där pollenstoft inte går igenom, men det faktiska luftstödet från dammsugaren kommer att virvla upp damm. Du borde definitivt inte sopa golvet, det är det värsta du kan göra.
  • Se till att minst möjliga pollen kommer in i huset. Fönster och dörrar ska hållas stängda under dagtid.
  • Sängkläder kan användas för att skina bra utomhus före användning på kvällen, eller du kan lägga sängklädsel över sängen under dagen.
  • Luftning bör begränsas till natt och natt när spridningen är minst.

Den norska Astma- och Allergiförbundet (NAAF) levererar dagliga omröstningar för Norge. NAAF har etablerat 12 pollenfällor runt om i landet och rapporterar sex pollstyper dagligen, från februari till mitten av augusti. Pollenmeddelandet finns här.

ADVERT

Mest populära