All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Så att du får ut det mesta av anbuds tjänster

Användning av anbuds tjänster på nätet har ökat och industrier upplever det som ett bra sätt att slå upp hantverkare. Men även om nätet har gjort det lättare att hitta hantverkare, är det fortfarande den gamla goda principer som gäller: Be om referenser och ingå ett skriftligt avtal.

Och då måste du betala via internetbank.

Utmaningen med online budgivningstjänster är emellertid att många hantverkare inte registrerar sig där och ofta också är störst.

- Många av våra medlemmar har inte inskrivna i dessa tjänster eftersom de inte har resurser att hantera de förfrågningar som kommer, berättar ledarna för Builder Association, Frank Ivar Andersen, klicka. nr.

- Och det är också den mest allvarliga som inte är registrerad i dessa budgivningstjänster.

- Vi finner att de flesta av våra spelare är seriösa, säger Finn. nej, Henrik Faller, att klicka. nej, och han tror att antalet positiva återkopplingar i forumet indikerar att de flesta är nöjda med det arbete som hantverket gör.

- Vissa företag får negativa recensioner, bland vilka en del kan vara oseriöst, därför är det viktigt att beakta de olika företagen noga innan ett avtal med en leverantör.

Egna ord

General Manager i mittbudet. nej, Håvard Bungum, säger att en anbudstjänst är mycket lättare att använda än du tror.

- Använd dina egna ord och vara tydliga om vilka förväntningar du har för resultatet. Är du bekymrad över kvalitet, så berätta det, eftersom det finns många leverantörer som specialiserar sig i högkvalitativa uppdrag.

- Och då är det alltid bra med bilder. Som de vet säger de ofta mer än ord.

Var tydlig på förväntningar

Det kan kosta dig ditt liv

Enligt Faller en ett tydligt uppdrag specifikation är ett viktigt kriterium för att få ut det mesta av en budgivning tjänst.

- Och vara tydlig om dina förväntningar på slutresultatet. Men kom ihåg, det är ofta ett behov av utforskning, så det är inte alltid nödvändigt att tillhandahålla en fullständig specifikation av alla uppgifter i uppdraget. Det är dock viktigt att hantverkaren får tillräckligt med information för att bestämma om du är rätt hantverkare för jobbet att bli gjort.

Allmänna dragningar Fick i synnerhet följande punkter som kan hjälpa till att säkerställa ett bra slutresultat:

  • Lägg till bild. Det gör det lättare för leverantören att erbjuda ett bra erbjudande.
  • Bjud in kvalitetsföretag att erbjuda dig ett erbjudande på jobbet.
  • Fokus inte bara på pris, eftersom för mycket fokus på pris kan vara på bekostnad av kvalitet.
  • Timing. Är du flexibel när det gäller arbete kan detta vara ett förhandlingskort i förhållande till priset
  • Få dokumentation om jobbet.Det kommer att bli viktigare under de kommande åren, särskilt när det gäller ägarbyte av bostäder. Var därför säker på att fråga hantverkaren vilken dokumentation han kan ge.

Referenser och skriftligt kontrakt

- Vi finner att online anbudstjänster ger effektiv och enkel tillgång till tjänsteleverantörer, men i slutändan handlar om att göra en noggrann bedömning av allvaret och kvalitet, säger tf kommunikationsdirektör rådets Consumer, Ann Hege Skogly, att klicka. nr.

- Eftersom dessa tjänster gör det möjligt för alla att kontakta dig, är det viktigt att du samlar in referenser och skriver in ett skriftligt kontrakt . Detta minskar risken för efterföljande konflikter, delvis på grund av dåligt arbete.

Ett nytt kök kan orsaka strömmen till knäböja

- Kontrollera om de har web

Skogly råder också för att kontrollera om hantverkaren har en hemsida, eftersom det kan ge en viss uppfattning om företagets allvar.

- Men hantverkare kan givetvis vara lika allvarliga även om de inte har en webbplats.

- Gå efter regeringens godkännande

Enligt Frank Ivar Andersen, offentliga godkännanden vara en rimlig kriterium för att välja hantverkare.

- Frågan man kan ställa sig är vilken kompetens hantverkare har och om han kan dokumentera den och sedan inkludera en master en god indikation, eftersom det är en skyddad titel. Dessutom är godkännandeprogrammet för byggkvalitetsdirektoratet ett gott kvalitetsmärke, expanderar han.

- Skaffa flera erbjudanden

Nytt badrum på billigt sätt

Havard Bungum råder att få flera anbud för att få bästa möjliga bedömning.

- Och självklart bör du hantera svart arbete för att du står utan några krav på efterfrågan. Betala inte i förskott, eftersom det kan öka risken att uppdraget inte kommer att avslutas.

Jobs aktivt med kvalitetssäkring

Den mest berömda anbuds tjänster på nätet är: anbud Square, Finn uppdrag, mitt uppdrag, nationell anbud och min anbud.

Henrik Faller på Finn Opdrag säger att de arbetar aktivt för att säkerställa kvaliteten på det erbjudande de erbjuder.

- Vi samarbetar med industrin och markerar branschens varumärken. Vidare avslöjar vi relevant företagsinformation från Brønnøysund, och utesluter leverantörer genom dokumenterad misstanke om bland annat svartarbete och bruksvillkor.

- Med oss ​​är inga leverantörer registrerade i vår tjänst tills vi har pratat med dem, betonar Bungum i mellanklassen. nr.

- Och alla säljare som av olika anledningar uppfattas som skräp, kastas ut.

Bungum säger att de spenderar mycket resurser som kvalitetssäkrar feedbackfält i tjänsten.

- Användarnas erfarenhet är grunden för vår service, och vi använder mycket resurser för att kvalitetssäkra feedbacken. Alla utvärderingar som skickas skickas som en kopia till den relevanta leverantören, och du kan bara lämna in en utvärdering till en säljare du har använt.Detta gör det möjligt för oss att falska falska utvärderingar, som är avsedda att svära en konkurrent.

De flesta undersökningar

En undersökning som genomfördes av SIFO 2012 visade att det har minskat konsumentanvändningen av anbud. Även under 2008 fanns det 43 procent som fick fler erbjudanden, sjönk siffran till 35 procent under 2012.

Undersökningen visar dock att det är den yngre som ofta söker marknaden efter de bästa erbjudandena, men samtidigt har andelen av dem som använder av online budgivningstjänster relativt liten.

"Även om det inte är så många som har gått igenom internet, finns det anledning att tro att detta är den kanal som kan öka i framtiden. Om vi ​​tittar på alla dem som hade använt internet, uppgick detta till 13 procent, vilket trots allt vill säga en viss procentandel ", skriver de i rapporten.

Undersökningen visar att 63 procent av de tillfrågade sade att de använde en hantverkare den redan kända. "Network visas som en viktig kanal för skafef arbetare och hantverkare", avslutats.

Undvik bedrägeri med hantverkare

Detta är också en trend industrin själv bekräftar.

- Många av våra medlemmar säger att de får sina jobb genom bekanta och kontakter, så den här kanalen är lika viktig för våra medlemmar som allt annat, förklarar Andersen.

Byggmesterlaug ger kontakt

Andersen säger att byggnadsmästarna i Oslo och Bergen har en textmeddelandeservice för sina medlemmar som utför uppdragsförfrågningar.

- Konsumenten kan kontakta poolen, som i sin tur skickar ett textmeddelande till sina medlemmar. Och de som känner att de har möjlighet att ta på uppdraget kan då kontakta direkt med konsumenten.

White erbjudanden, svart avtal

Andersen anser att ett av problemen med online budgivning tjänster är att de används som bas för erbjudanden i den svarta marknaden.

- Vi finner att konsumenterna använder budgivningstjänsterna för att få prissättning och specifikationer, men sedan går de till den svarta marknaden och gör ett avtal med en hantverkare.

- Ett annat problem vi upplever är varierande giltighet av återkopplingen som tillhandahålls på webben. Det kan innehålla personliga relationer och vi har fått feedback från medlemmar som har hängts i dessa budgivningstjänster.

Läs också:

Tio skäl att inte använda odeklarerat arbete

Hur krympa hantverkare bill

Dessa renoveringsprojekt som du kan göra utan att behöva tillämpa

På jakt efter goda inrednings idéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Hur man betalar hantverkaren

ADVERT

Mest populära