All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sådana flaggor till

Har du byggt huset i höjd sedan den föregående nationella dagen? I så fall kan flaggstången inte längre passa. En tumregel säger att en tredjedel av polen kommer att rasa över myntet.

En vanlig djurbar är 10-12 meter lång, medan en hytt är vanligtvis kortare.

Den tredje regeln gäller också storleken på flaggan som ska fästas i fältet. Flaggan måste därför täcka toppens tredje del. Den ger följande tabell:

17. Kan flaggan lyftas klockan åtta och tas ner vid solnedgången eller klockan nio. Flaggning är frivillig för individer och du vill flagga 16 maj istället för 17. Det är fullt lagligt.

Om du vill följa de officiella flaggorna, men har svårt att komma ihåg vilka, liksom när du ska gå och när du är fyra, finns det hjälp att få. Norges Scout Association har nyligen lanserat en flaggapp för smartphones. Appen påminner dig vid upphöjning och skjutning, lär dig rätt knut och ger annan användbar kunskap om flaggning. App kostar elva dollar.

Brinnande flaggor anses vara ett radikalt politiskt uttryck. Men om flaggan är utmattad, så är det precis vad man ska göra. Ett annat alternativ är att dyka upp så att färgerna i flaggan separeras.

ADVERT

Mest populära