All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Att fixa silikonfogar med mögel

För några år sedan, nya regler för fungicidinnhold i silikon produkter. Resultatet blev ofta lederna i badrummet, för en tid, fick svarta och bruna fläckar. Rester av tvål och hudfett gav upphov till oönskad tillväxt av svamp och mögel. Med ständigt minska fungicider var nästan omöjligt att hålla lederna ren utan mycket frekvent rengöring.

Har du en tio till femton år gamla badrum, kan du räkna med att de fungicider har slutat att fungera, de försvinner efter några år av rengöring. Även med rengöringsmedel som är speciellt formulerade för bad och dusch kan vara en svår uppgift att hålla svampen bort.

fuga Masses varit bättre

Har du en nyare badrum kan du ha den nya generationens silikonfogar. Detta kan också vara lösningen för dem som kämpar för att hålla föroreningar och oönskade utväxter borta.

Casco har utvecklat en SMP injekteringsbruk med hög elasticitet och antimögelbehandling. För många soppbefengte badrum detta kommer att bli räddningen, men du måste först ta bort den gamla tätnings i lederna och genomföringar.

Förfarande för omkoppling silikonfug:

1. Mekanisk borttagning

Använd en kniv för att ta bort löst gamla silikon.

Gammal silikon borttagningsmedel lättast att använda medel som produceras för just detta ändamål, till exempel Cascos SealRemover.

Men först bör du försöka ta bort så mycket som möjligt av bruket mekaniskt. Du kan göra detta med en skarp Knic.

Se till att du inte repa plattorna eller skära hål i membranet under plattorna.

2. Silicone Remover

Med SealRemover att bli av med spår av gamla silikon.

Applicera sedan den rikliga SealRemover den återstående murbruk och låt den verka i en till fyra timmar beroende på gemensamma tjocklek.

När produkten har varit i drift ett tag torka bort resten med en trasa och skrapa lätt på de mest envisa rester. Om nödvändigt, upprepa denna behandling till alla silikon är borta.

Slutligen, tvätta noggrant med vatten och låt det gemensamma stativet öppet tills den är helt torr.

3. New tätningsmedel

När leden är rent och torrt tillämpa ny kisel

Nu är det dags att hitta programmet pistol och fylla fogarna med en nyare och bättre fogmassa med långverkande anti mögelbehandling.

Cascos tätningsmedel VVS, är Aquaseal ett mycket elastiskt, SMP-baserade tätningsmedel som är lätt att applicera och vidhäftar väl till substratet. Detta tätningsmedel inte gult och det är målas med vatten löst färg. Efter applicering pressas injekteringsbruk väl in i fogen så att den gör god kontakt med den adhesiva ytan och ytan glättas.

Underhåll

Rengöring lederna i våtrum ska alltid utföras som en del av den normala rengöring av badrum.Shampoo, tvålrester, hårbalsam och hudfett, allt samlas på kakel och leder - även på silikonfogarna. Vid regelbunden rengöring, behåll dessa ämnen borta. Se också till god ventilation i badrummet så att ytan får chansen att torka ibland.

ADVERT

Mest populära