All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Applicera och torka den slitna

Väder och vind spårar skogen och utomhus, det finns få saker som bär mer än de stora horisontella träytorna på terrassen och trappan. Regn, snö och sol kan orsaka stor skada, men med lite underhåll kan träet gå bra i många år.

En grov terrassebok gör träet både vattenavvisande och skyddar mot solens nedbrytning. Samtidigt ger pärlan både färg och glans, samt betonar mönstret i träet.

Vid behandlingen är det viktigt att följa anvisningarna från leverantören av terrassebok. Efter appliceringen måste plattan torka väl innan den tas i bruk.

  • Hur man bygger platting

1. Förberedelse

Börja sopa och tvätta de ytor som ska behandlas. Då är det bra att rengöra veden så att rester från gammal behandling avlägsnas så långt som möjligt.

Om träet är slitet och kaklat, rekommenderas att slipa det tills det verkar vara ljust i färg och utan kakel. Eftersom beis är en genomskinlig behandling kommer substratets egen färg att påverka slutresultatet.

Läs också:

Byggd på verandan

Du kan enkelt bygga balkongen, verandaen eller terrassen och få ett extra rum med nyttjandevärde och användbart liv långt bortom det ...

Ska plattan få En annan färg än den hade tidigare, alla rester av gammal behandling måste torkas bort eller avlägsnas kemiskt.

Terraebeis finns i utvalda färger i egna färgdiagram, men det är ofta möjligt att blanda en egen färg.

2. Applicera Beis

Boken appliceras vanligtvis med en pensel på förlängningsaxeln, vilket är ett specialverktyg för effektiv applicering på terrasser. Kudden appliceras snabbt, jämnt, utan sprutning.

Ansökan appliceras med en färgplatta monterad på justerbar förlängningsaxel. Banan spraya inte fläcken och appliceras i en jämn yta. Foto: Chera Westman / ifi. nej

I hörn, och för räcke och trappor på trappan, använd en platt, bred borste för applicering. Boken bör appliceras i en tunn säng och det är viktigt att arbeta med ett bord i taget och hela bordslängden.

Läs också:

10 snygga projekt som förvandlar trädgården

Ingenting är bättre än att använda sommaren för att fixa upp i trädgården. Vi visar dig 10 små och stora projekt som kommer att förändra din trädgård.

Då undviker du avskärmning vid start och stopp samt överlappningar som kommer att synas efter att torkan har torkat.

  • Hur man bygger pergola

3. Coat nummer två

Om träet är väldigt torrt och drar bra, kan det behövas en andra coat. Men spelet får inte bilda en säng. Bin som inte penetrerar men bildar våta fläckar på substratet måste torkas bort.

Ju mer skikt appliceras desto intensiv blir färgen.Om mer pålägg appliceras är det också viktigt att observera de torkningstider som anges på förpackningen.

Efter en kappa med en terrassebok, kommer plattan vara vacker i flera år. Färgen här är Gnejs 9129 från Beckers, en ljusgrå färg som harmoniserar med fasaden.

Läs också:

Smart trick för att bli av med bananflugor

Här har vi samlat de bästa tipsen om hur man blir av med bananflugorna en gång för alla.

  • De 5 vanligaste misstag som vi gör med terrassen

4. Var beredd

Innan fläcken torkas, bör den helst inte regna på ytan. Med det nyckfulla vädret vi har i Norge är det inte alltid lätt att förutsäga ett litet plötsligt nederbörd.

Därför är det bra att ha en presenning klar, som kan övervinnas om oförutsedda börjar regna.

Källa: ifi. nej

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära