All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så här dekorerar du ett litet badrum.

Ett badrum kan sträcka sig från de enklaste nischerna med handfat till det rymliga badrummet med alla tänkbara faciliteter. I små lägenheter och i stugan finns vanligtvis mindre badrum, där smarta lösningar krävs för att utnyttja utrymmet.

SE MÖJLIGA INSPIRERANDE BILDER I SLUT AV SLAGET.

Bra planering

Innan badrummet är inrett är det viktigt att planera bra. Utrymmet i badrummet är ofta begränsat, så tänk igenom vad du behöver. I synnerhet är det smart att tänka bra genom behovet av lagring. Om rummet är stort och kvadratiskt kan det vara onödigt mycket golvyta, eftersom de flesta av elementen placeras längs väggarna. Tänk på detta när du planerar ditt badrum Det är inte den storlek som bestämmer hur bekväm det blir.

- I små badrum är lagringslösningar viktiga. Det är mer praktiskt med lådor än skåp under ett handfat, de flesta lådor i inredningen har nu urtag i avlopp och rör så att de fortfarande passar mycket, säger Hyttelivs inredningsdesigner Siv Brenne. Tänk också genom den stil du vill ha, fortsätter hon. I stugan vill de flesta ha en avslappnad känsla. I badrummet kan lådor användas som handfat, vare sig du har handfat eller handfat. Spegeln kan köpas i möbelaffärer så att allt inte passar helt. En tät stil kan mjukas med avslappnade tillbehör och vice versa.

I stugan använder vi mycket trä, och trä som material har många möjligheter, men kan kräva mycket underhåll. - Kontrollera med professionella, ge råd till Brenne.

- Kontakta också professionella och kontrollera reglerna innan du börjar renovera eller helt enkelt renovera badrummet. Kontrollera särskilt vad du får göra själv och vad som måste göras av godkända proffs. Vatten på vägen är en dyr affär, följ sedan regler och regler, säger hon.

Smarta tips för badrumsdekoration:

  • Gör det så att det inte är det första du ser inuti dörren.
  • En duschkabin är ett säkrare och mer stängt system med tanke på vattenläckor än en kakel dusch med dörr eller gardin. Men skåpet är lite svårare att rengöra tack vare dörrskenor och mer, och det kan vara svårt att komma till baksidan.
  • Det finns många bra alternativ till plattor. Flera tillverkare har plattor med membranlager, med klämning och utseende som kakel, betong och liknande. Det finns liknande lösningar på golvet.
  • Spegeln förstorar - i små rum kan det göra underverk. Spegel bredvid dörren när du går in ger rummet en bra effekt.
  • Färg kan göra underverk. De flesta ytor kan målas endast med rätt måla och gör bra förberedelser. Kanske är det bara vad som ska göra badrummet nytt.
  • Planera tillräckligt bra ljus. Med en dimmer kan du justera ljusstyrkan.

Experts exempel

Nedan visar vi inrikes experts idéer för olika lösningar.

I den första ritningen har samma rum två helt olika uttryck. Bredden på rummet är 200 cm, 80 cm för en garderob, resterande 120 cm kan användas för dekoration.

De två planritningarna nedan visar två olika planlösningar för ett litet 130 x 200 cm bad.

ANNAN EXPRESS: Ritning till vänster: Kakel i brösthöjd med rektangulära plattor framlagda ger ett klassiskt uttryck. Den målade väggen kan enkelt få nya färger om du vill. Lådor i inredningen möjliggör mycket förvaring. En inredning av trä gör att du kan måla relativt enkelt. Du kan använda en gammal byrå om det finns utrymme för rörledning och dränering, kontakta rörmokaren. En nostalgisk lampa på väggen över spegeln och öppna hyllor över garderoben ger rummet en personlig touch. Denna lösning ger många möjligheter att byta uttryck med färg, typ av speglar och små saker som finns på hyllan. Rita till höger: Rustik målad panel med vägghängande garderob och en inredning med öppna hyllor ger en stramare beröring i rummet. Spegelskåp, som har ett djup på mellan 20 och 25 cm, kan byggas in i väggen om du planerar det. De ger gott om lagring av toalettartiklar och andra små föremål. Stora spegelytor ger alltid en trevlig rumserfarenhet, så det är en bra idé att täcka hela rummet med speglar om det går. Se till att belysningen inte står i vägen för dörrarna som kan öppnas. De panelerade väggarna kan målas om du vill ha en annan färgupplevelse. Foto: Ritning: Siv Brend

Två olika anläggningar för att tycka om en bädd på 130 x 200 cm: Ritning till vänster: Inredningen ligger precis när du kommer in i rummet. Med spegeln ovan är det alltid ett bra sätt att lösa rummet. Skåpet ska placeras i ett hörn någonstans något bort från dörren / ingången. Här är en riktigt stor dusch, och skjutdörrarna ritas så att vattenutsläpp undviks på själva möblerna. Knagger eller annat att hänga handdukar är alltid tillrådligt att ha nära dusch entré. Rita till höger: Detta rum har en 50-60 cm bred inredning och en stor dusch. Vissa av duschrummet kan avsättas för lagring av tvätt / långvarig tvätt om det behövs. Foto: Ritning: Siv Burn

TOALET: Låt inte toaletten vara det första du ser när du kommer in i badrummet, men låt det stå bredvid muren bakom en möbel. Skålarna är mer rymliga och praktiska än skåp. Foto: Sveinung Bråthen

MIKS: Kom ihåg att välja bra med ljus i badrummet. Det ska finnas både taklampa och ett separat ljus vid spegeln. Kombinationen av trä och kakel ger ett tufft uttryck. Om du väljer öppna hyllor kan söta korgar med handdukar vara fin inredning.

Fönster: Om du har möjlighet att få ett fönster i badrummet får du mycket naturligt ljus. Låt det vara en förlängning av handfatet, det kan användas för lagring av krämer och andra toalettartiklar. Foto: Per Erik Jæger

PLASSEFFEKTIV: Smidig badrumsserie är plats effektiv och har bra mål.Här finns många kombinationsalternativ. Ellos. com

ADVERT

Mest populära