All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

För att skapa en radiator hudar

Skapa dina egna radiator hudar

Radiatorskjulere kan köpas på bygg återförsäljare. Men det kan vara en utmaning att hitta en radiator lock som passar en gammal radiator. Därför har vi gjort den här guiden för att gömma din radiator.

Den luft att cirkulera bakom radiator concealer

Även om det finns många hål i plåten innan, måste luften kunna cirkulera fritt under och över kylarlocket. Det bör finnas minst 7,5 cm luft längs golvet och 2-3 cm luft mellan den övre och främre plattan.

Vi har satt tallriken på en ram av trä (tall). Här klistra och vi vänder bara platta fäst på ramen, men du kan också kvarn en tunga hela vägen runt så att plattan är i jämnhöjd med träramar.

Innan du börjar

bör termostatens temperaturgivare vara utanför avtryckaren. Annars fungerar det inte korrekt. Sensorn kan till exempel vara utförs längs golvet eller genom ett hål i sidan och monterad på väggen.

Läs också:

Vattenskador och fukt i badrummet kostar miljoner

Försäkringsbolag betalar årligen 40-50 miljoner kronor efter vattenskador i privata hem på grund av hantverksfel. Ska du köpa ett nytt hem bör ...

Se till att skarpa kanter

Hålen i plattan stansas ut, så å ena sidan, de vassa kanterna. Det är därför viktigt att plattan är placerad på rätt sätt, så att de skarpa kanterna som vetter mot kylaren.

Användning radiator färg

Oavsett vilken metallplattan som du använder, så du måste räkna med att det måste avfettas. Här har vi använt en plåt som är belagd med olja för att förhindra rost.

Innan du målar, sanda det med fint sandpapper (korn 180). Platta och ram vi väljer att spruta färg med ett lager av vit primer och två lager av vit färg.

Mät noggrant frontplattan

Vi sätter 5 cm luft under 3 cm luften ovanför och 1 cm luft på sidorna. Här, den ram är 72 x 147 cm, under det att plattan måste vara minst 1 cm kortare i höjd och bredd.

Läs också:

Fem goda lagringslösningar

bra lagringsutrymme du kan aldrig ha för mycket av. Med hjälp av inredning på ett annat sätt, vilket skapar nya, spännande och personlig oppbevaringsl ...

Vad du behöver:

  • 21 x 28 mm furu
  • 21 x 43mm tall
  • Skruvar: 2, 5 x 15 mm och 3, 5 x 35 mm
  • trälim
  • Monterings Adhesive
  • Slippapper, korn 100 och korn 180
  • Mönstrad metallplatta
  • sprut~~POS=TRUNC färgprimer
  • sprutmålningsfärg, färg
  • Kap- och geringssåg eller listesag med geringslåda

Hur man gör - steg för steg

1. Plåten avfettas före slipning med fint sandpapper. Det ger en svagt grov yta som färgen kan hålla fast vid, men annars verkar det bekvämt.

2. Ramlistorna med 21 x 45 mm tall görs på mål. Hjulen är skuren eller fräsad till lövförband.Du kan också fasa ut listans inre kanter med en överföring. Utvändigt slipa kanten med en slipplatta.

3. Limma listorna samman till en ram. Kontrollera att alla fyra hörnen är i en vinkel. Dra åt lederna tillsammans med krafterna medan limet torkar.

Läs också:

Skapa din egen skohylla

Här hittar du lösningen på en praktisk skohylla som kräver ett litet område, förutom att vara elegant.

4. Fatta åtta små kvarter med 21 x 28 mm tall. Blocken kommer att användas för att hänga framplattan så att de sås i ca 30 graders vinkel på toppen. Fyra av tegelstenarna limmas och skruvas på väggen eller på en träplank av radiatorn.

5. Järnplattan limes i ramen med monteringslim och fästs med skruvar för varje 10 cm. Plattan är monterad 5 mm från kanterna på ramskenorna. De fyra andra blocken av suspensionen är limmade och skruvas på ramen.

6. Radiatorskärmen är sprayfärgad. Först med ett lager av täckande primer, sedan med högglansfärg. Spraya med 15-25 centimeter avstånd till platta och ram. Färgen är snabbtorkande och därför kan du spraya flera lager direkt.

7. Radiatorskölden hänger på tegelstenarna. Tegelstenarna är sågade i en sned vinkel så att de kan haka på varandra. När du tar bort höljet lyfter du det bara några centimeter innan det kan dras ut. Det är så enkelt det kan göras!

ADVERT

Mest populära