All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så här färgar du hemmet

Titta på hemannonser för nya utsikter, ofta är alla lägenheter lika och omöjliga att associera med. Interiörbilder på webben är inspirerande men kan vara utmanande att överföra till ditt eget hem.

Det finns så många möjligheter och det är en stor uppgift att sortera dessa. Bra planering är viktig, söka hjälp från proffs om det behövs.

Rummets känsla:

Ljusa färger öppna medan mörka färger kan göra att området verkar mindre. Belysning spelar en viktig roll här. I ett stort hus har du fler valmöjligheter, men om du bor på några m2 är det viktigt att du inte väljer mörka färger i hela rummet.

En mycket enkel regel kan vara; Om du har en liten lägenhet och en stram budget är det bra ekonomi att välja ljusa färger och höga nivåer av glans. Då kommer ljuset att återspeglas och du behöver inte så många ljuskällor som en mörk inredning kräver.

Samma struktur och skugga på golvet gör bostaden kollaps och området utökas. Det är en bra utgångspunkt för en färgpalett tillsammans med en väggfärg som upprepas.

Sedan kan paletten kryddas med flera färger och tapeter som spännande känslor i korridoren, vardagsrummet och andra rum. Om du väljer färger med naken jämställdhet, så ljus som mörk, blir det en trevlig anslutning från rum till rum.

Läs också:

Med köksredskap får du ett socialt och livligt kök.

Med en köksö har du ett socialt och livligt kök som hjälper fler kockar och roligare. Här är experternas tips för vad du borde tänka ...

Happy Homes Norge, Eva Marie Hassel Iversen

Personlighet

Det är fantastiskt att kunna sätta sin egen känsla på inredningen med hjälp av personliga färgval. Att välja ett tema gör det lättare att hålla fokus under hela processen.

Ta en bild, textil, tapeter eller möbel och hitta din personliga stil. Välj nyanser tagna på flera ställen, färgerna behöver spela boll med varandra.

Det kommer att skapa en bra balans och harmoni. Skapa ett moodboard, det är ett bra verktyg för att hantera fokus på rätt val tills sista detalj finns på plats.

Läs också:

16 super snabb lagringsidéer till köket

Finns det kaos i din köksutrustning? Här är 16 smarta lagrings tips och idéer som du enkelt kan fixa själv. Nu blir det beställningen i köket!

Kontrast

Det finns skillnader som betonar, skapar spänning och gör interiören komplett. Hård - mjuk, matt - glansig, fast mönster etc. Väggar med matt ytor i motsats till dörr och fönsterfogar i högre glans är utsökta. Att mindre skador och repor är mindre synliga på en matt yta är en annan bra anledning att välja matt.

Färgtoner

Olika nyanser kan kombineras när de har så många procent färg, svarthet och vithet som varandra.Om du vill ha tidlösa färger är det en bra idé att välja en max 20% kostym, helst mindre. Då får du vackra toner över kvadranterna i färgcirkeln.

Utvidgning av paletten med närliggande dörrar, en bredare plattform och vacker färghängare uppnås. Färgerna betonar varandra eftersom kontrasterna leder till spännande övergångar. Samtidigt är färgerna tillräckligt att leva bredvid varandra, till exempel från rum till rum.

Happy Homes Norge, Fotograf Anne-Line Bakken

Läs också:

Denna säng kan byggas själv.

Är du av den praktiska typen, kan du enkelt bygga din egen säng i Ikea köksskåp. Du får gott om lagringsutrymme under och på sidan av sängen. Och ...

ADVERT

Mest populära