All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att rengöra revbenen pannan

- Smör babyolja på stål

Därmed grillen galler ren

Hur att tvätta de dåliga delarna

Här glömmer att tvätta

Den som förbereder revben till jul, vet scenariot ; Pannan är full av stelnade och fästa ribbor. De flesta människor vill naturligtvis spendera minst tid efter tvätten efter julmiddagen.

Så hur man tar bort detta fett på det enklaste sättet?

Vissa använder sig av tvättmedel, andra sprayer med salmiak-lösning. Vad använder du? Gå med i forumdiskussionen.

Diskmaskin

TV 2 Kock Wenche Andersen har förberett många revben. Hennes råd är att använda tvättmedel.

- Ta en diskmedelstablett, lägg den i pannan, fyll i varmt vatten och låt det stå i en timme. Det kommer att lösa upp all smuts och fett, så när du är färdig med matborsten blir det obefläckat.

inte smörja avloppet

Wenche Andersen är dock klart att man bör torka bort den mest fett med hushållspapper medan fettet är fortfarande flytande, för att minimera fett i avloppet, vilket i sin tur kan skapa tilltäppta avlopp.

- Häll det flytande fettet i en tom mjölkkartong och släng den i papperskorgen. Detsamma gäller fett från fjäderfäkokning.

Salmiakk

Anne Lise Næsheim hos Elite Service Partner använder salmiakk för att rengöra den långa panelen.

- Vad jag gör är att fylla en sprayflaska med en blandning av vatten och salmiakk, cirka en del salmiakk och fem delar vatten. Spraya det i pannan och lämna det lite. Tvätta sedan med en pensel och skölj med vatten.

Detsamma gäller även här, att så mycket fett bör torkas ur långpannan medan det fortfarande är flytande så att den minsta mängden fett hamnar i avloppet.

Zalo

Zalo är förstås en klassiker för att ta bort fettet i pannan.

- Låt gallret och långpanna blöt i varmt vatten och Zalo. Detta kommer att göra jobbet mycket enklare när du först får tvätten klar. I långpanna, kommer det med största sannolikhet hålla tvätt över med ett kök borste efteråt, men på nätet, är ett bra tips att använda stålull, säger teamledare för Consumer Service på Lilleborg, Malin Skaar, klicka. nr.

Diskmaskin

Skaar påpekar också att de flesta av rutorna och skakningarna kan tvättas i diskmaskin.

- Kom ihåg att ta bort matrester först och skölj eventuellt rengöringsmedel innan det tas i bruk. Om inte, kan det skumma över.

Läs också:

Crystal maträtt med mikrofiber

För att ta bort fläckar

Detta tar bort fettfläckar

Att skapa riskrem

ADVERT

Mest populära