All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att rengöra grillen

När man läser om tips för rengöring av grillen, är det mestadels artiklar i höst som talar om hur man kan behandla det innan det undan för vinterförvaring. Det är emellertid inte nödvändigt att rengöra grillen före vintern. Då kan överraskningen bli bra när du öppnar locket på den första grilldagen på våren. När grillen lämnas under långa perioder i fuktigt väder samlar mögel och smuts i matrester som inte rengjorts föregående år.

Hur man gör det

Börja med locket. Torka grillen på utsidan med en sliten mikrofiberduk. Du behöver inte torka locket på insidan. Fettskiktet på insidan av grillen förseglar och ger bättre förbränning vid grillning. Då kan du förbereda dig med två grillpenslar - en för brännarrören och en för gallret.

- Rengör brännarrören när grillen är kall. Rengör rören med en pensel som inte innehåller fettrester eftersom fettet tränger ihop hålen i rören. Vid rengöring av brännarrören borstar du alltid över, till utsidan. Om du borstar med, finns risk för att borsta ner nästa hål. Brush grilla även Flavorizer Bars fria från fett och smuts, säger marknadschef Siv Elise Friestad Weber Grill.

Rengöring av grillen kräver ingen tvål eller vatten. Du behöver bara en bra grillborste nummer två.

- Värm grillen och borsta grillen fri från fett och matrester både över och under. Vid grillning uppnår grillen extremt höga temperaturer, så du behöver inte oroa dig för smuts på grillgalleriet.

Om smutsen är ansluten till grillen kan du använda grillrengöraren som effektivt löser smuts. Ta bort gallret från grillen, spraya på diskmedel och låt 30 till 60 sekunder arbeta. Borsta grillen efteråt och kom ihåg att skölja med varmt vatten.

- Om grillen har gjutjärn, kan du även spruta oljesprayrasten efter rengöring. Detta garanterar skydd av gallret och en non-stickyta så att du är redo för nästa grill, säger hon.

När du är klar grillgallret kan du över att skrapa botten för matrester, fett och annat skräp som har samlats i botten av grillen under föregående säsong.

- Det är viktigt att ta bort detta eftersom det kan orsaka inflammation och i värsta fall fettförbränning. När grillen kyls, dränera botten för synlig återstod. Använd sedan en barskrapa som reporar botten utan att skrapa. Skrapa smuts i samlingsformen under grillen. Skölj botten med rent vatten och inget tvålvatten, säger Friestad.

En snabb fjäderjack

För att förhindra att läckande gas från anslutningar eller sammansättningar av gasgrill, är det viktigt att styra gasslangen och grenrör (gasfördelaren i en ände av slangen) för läckage och skada ett par gånger om året .Båda borde vara helt täta vid grillning.

- Kontrollera hela gasslangen för skrapor. Om du hittar den minsta ytskivan, byt ut slangen.

- Om du är i tvivel om slangläckan, prova detta med tvålvatten. Smörj blandningen på slangen, lite i taget. Om bubblor bildas finns läckage och du behöver byta ut slangen.

- Öppna gasförsörjningen innan du kontrollerar gasfördelaren för läckage. Placera grillen på en väl ventilerad plats, öppna locket och dränera gasen. Kommer att ta reda på om det finns läckage på gasfördelaren. Eller så kan du smörja tvålvatten runt kopplingen mellan slang och ventiler. Om bubblor bildas, byt ut grenröret.

ADVERT

Mest populära