All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att rengöra grillen

Undrar hur man rengör grillen? Information Officer på Land, André Rusthen, säger att en grill inte behöver vara fullständigt ren, men att en grundlig genomgång av året är en bra idé.

- Du bör antingen ta den grundliga diskbänken när grillen tas bort under hösten, eller du kan göra det på våren innan du börjar säsongen. Det är ändå inte komplicerat, säger Rusthen.

Rengöring av grillen

Här är rengöring tips från Landmann:

- Ta bort alla lösa föremål såsom halster, bakplåten och flametamers (de triangulära metallremsor belägna under gallret och över brännarna). Torka sedan grillen med en svamp och tvålvatten, såsom zalo.

- Det finns två typer av grytor - gjutjärn eller emaljerat galler. Gjutjärnslisten kan tåla mycket, så att du kan skrapa med stålborste. Det emaljerade gallret ska inte skrapas med en stålborste, men ska tvättas med en svamp.

- Grytgrytan, som finns på de flesta grillar, kan snabbt bli torr - så matas grillen till gallret. När du har slutat skrotning och gallret ser rent ut, är det bra för ett oljebad. Placera den i en skål med matolja (som rapsolja) för en dag och låt den sedan avta.

- Om det finns mycket bränt rester på gallret, kan du sätta grillen i full håll för att svälja den som är fast. Då blir det lättare att torka bort det.

Läs också: Hur man tvätta uteplats

Tvätta inte flametamerne

Enligt Rusthen rekommenderas att borsta gjutjärnsgaller med matolja innan grillning, för att undvika att de blir för torr och att maten så kan fastna.

- Grillen behöver inte vara pipiga rena, men det är trevligt om ytorna i kontakt med livsmedel, såsom grillar och grillar, är rena. Vi rekommenderar också att du sätter grillen i full styrka med locket på ett par minuter varje gång du har grått. Detta dödar alla rester och det är lätt att borsta dem med pappershanddukar, säger Rusthen.

Under grillgrillet finns så kallade flamskamrar utformade för att skydda brännarna.

- Dessa bör verkligen vara varma smaker. Tvätta inte dessa under säsongen. Alla marinade och kryddor som droppar ner när du grillar kommer att stanna här och ge stor rök och smaka på maten nästa gång du grillar, säger Rusthen.

Läs också: Hur du gör din egen örtagård

Viktig kontroll över grillen

Förutom att rengöra grillen bör du ta en liten check på vintern. Se till att det inte finns några rosthål på brännarkopplingarna. Om så är fallet ska brännarna bytas ut. Torka brännarna med svamp eller trasa.

Sist men inte minst är det viktigt att kontrollera slangen från tanken. Det är viktigt att se till att det är tätt och inte läcker gas. Detta kontrollerar du genom att fylla en hink med halvvatten och halva tvål. Stäng ventilerna på grillen och mata till gasflaskan.Håll slangen i tvålvatten för att kontrollera om de skapade bubblor - detta tyder på att det finns en läcka mellan behållaren och inloppet till gasolgrill. Om det är gott, försök att dra åt anslutningen. Om det fortfarande läcker, byt gasanslutning.

Rusthen erinrar även om att de delar halster, omkopplare och flamtamers kan ersättas till förmånligt pris.

- En gasgrill av god kvalitet är tänkt att vara i många år. Om du grillar en hel del, kanske du vill ersätta sådan flametamerne efter tre eller fyra år och sedan grill vara så gott som ny igen, säger han.

Läs också: Hur fläckar du terrass precis

Rengöring av klotgrill

Grill King Craig Whitson tror att det är lika lämpligt att tvätta grillen som det är att tvätta när matlagning i köket.

- Om du har en cool grill måste du tömma ut askan och gamla rester. Använd engångshandskar och tvätta grillen med tvålvatten och en pensel eller en trasa. Rosten bör skrubbas med en stålborste och du bör alltid borsta den med matolja innan grillning, sade Whitson.

ADVERT

Mest populära