All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att rengöra grillen

Norrmän älskar att grilla och grillperioden håller vanligtvis från början av våren till början av hösten. Vissa grillentusiaster grillar faktiskt året runt. De flesta av er kan gå till grillen, och sommaren är ofta full av olika tips för bra grillfat, tillbehör och metoder för att få den bästa smaken.

Det finns grillar i alla prisklasser, och alternativen är många. Men när du har köpt en grill, är det lämpligt att behålla det i bästa möjliga ordning så att livslängden är så lång som möjligt. Det finns flera sätt att hålla grillen rätt, men ett viktigt och enkelt tips är att hålla grillen ren. Det är också en bra idé att skydda grillen mot smuts och fukt med ett drag när grillen inte används.

Tips från experter

Karina Roge Jensen från Weber glada över att dela sina tio tips för rengöring både kolgrill och gasgrill

1. Gör alltid grillen ren medan den fortfarande är varm. På så sätt sparar du tid och kämpar inte onödigt på grillborsten. Använd 10-15 sekunder för att borsta rengöra det heta gallret - eller vänta tills det är kallt och spendera 15 minuter.

2. Använd en tung grillborste i gallret och torka slutligen med en sliten trasa. Vissa grillburstar kan endast användas för gallret själv - inte inuti grillen. Här kan du använda spolad aluminiumfolie.

3. Rengör utsidan av grillen med en trasa fuktad i tvålvatten. Polska efteråt med en torr trasa.

4. Om du vill ha den perfekta rengöringen, använd en grillrengöringsmedel, vilket ger en extra blank yta. Det finns olika produkter på utsidan av både kuddegrill och gasgrill - och grillgrill för grillen.

GRILLKOS: Sommaren är en fest för grillfest och hela familjen kan bidra till matlagning. Denna grill är från Land och kallade 12065 Pantera och kostnader 1490 - Foto: FOTO: Land

Tips från rost och rengöra brännaren och galler

Gas, kol eller elektrisk grill?

5. Om svetsningarna på grillen får lite ytfinish, kan du enkelt ta bort detta med syrafri olja. Det är en bra idé att regelbundet applicera en liten syrafri olja på grillens yttre svetsningar. Tryck därefter med en torr trasa. Men kom ihåg: Använd aldrig syrafri olja och liknande inuti grillen.

6. Brännare och botten ska rengöras ibland. Stäng av grillen, låt den svalna något och smutsa av smuts av brännare med rostfritt stål eller mässingsgrill. Ta regelbundet av fettskiktet i botten med en vanlig svamp eller träpanna. Skrapa hela vägen ner i droppen så att den inte kan tändas - och dränera droppformen.

7. Fett alltid gjutjärn med olja efter användning. Placera gallret ett tag och sätt det i ett varmvattent tvålvatten. Sätt grillen tillbaka i grillen och ge den hela värmen i 15 minuter. Den sista rester av smuts är nu förkyld och kan skruvas av med grillborsten.Gnid sedan försiktigt matolja för att skydda grillen från rost.

8. Mala alltid grillen med olja före grillning. Detta gör maten lättare. Använd aldrig olivolja, eftersom den kan bli rancid och smaka på maten.

Råd från Grill King

RENGÖRINGSGRILLARE: Grigger Craig Whitson rensar sina kolgrillar varje gång han ska grilla. han tar bort gallret, tar bort askan och använder en skrapa för att ta bort mat och fettrester i grillen. Foto: PHOTO: Getty Images / iStockphoto

Enligt Rema 1000s granskare Craig Whitson är det en bra idé att bära engångshandskar. Han gör det båda när han ska städa grillen, speciellt när man arbetar med råvaror som chili och rå kött.

- Det finns människor som packar verandaen i myggnätet.

Grillkongen har också flera tips när det gäller rengöring av både kolgrill och gasgrill.

- Rengöring av grillen är jämförbar med rengöring i köket. Matlagningsplattor och galler bör rengöras varje gång de används. Det bästa sättet att rengöra grillen är att använda en stålfat. Det är lämpligt att korsa grillen när grillen har värmts, men innan maten läggs på. Det är också lämpligt att borsta grillen igen när tillagningen är klar, men innan grillen har blivit kall.

- En kolgrill är ganska enkel att hålla ren. Jag rengör mina kolgrillar varje gång jag grillar. Det är lätt att ta bort gallret, ta bort askan och använd en skrapa för att ta bort mat och fettrester i grillen. Du bör gå över grillen med varmt vatten och tvål minst en gång per år. Ta gärna grillen för en biltvätt för årets bad.

- Rengöring av gasgrill är en annan sak. Först och främst rekommenderar jag att du följer anvisningarna som följer med grillen. Olika gasgrillar kan kräva en något annorlunda typ av rengöring.

- Vissa grilltillverkare rekommenderar att gasgrillen skjuts vid maximal värme för att bränna matstavarna från gallret. Jag rekommenderar inte denna övning. För det första behöver du inte mycket värme för att rengöra grillgaller, och om du glömmer, använder du mycket gas. Bränna grillen vid hög temperatur i femton minuter kan jämföras med vanlig användning av grillen i några timmar. Det är absolut onödigt.

- Risten måste rengöras på samma sätt som kolgallret. Det ska inte vara för många galler mellan varje gång du rengör det som ligger över brännarna. Ta bort grillen och tvätta grillen ordentligt. Och minst en gång om året (oftare om du grillar mycket) måste du ta bort alla bitar av grillen som kan tas bort för en ordentlig tvättning. Det finns varmt vatten, tvål och vissa muskelstyrkor som behövs. Jag har också en skrapa och ett par tygdukar för att ta grillens svåra hörn.

- När du vill att grillen ska se färsk på utsidan, är den perfekta vården car polish. En ren grill är en bra grill, så varför försök inte?

Tips från grillentusiasten

Den populära grillexperten och grillentusiasten Grill-Jon tycker att det ofta kan vara tillräckligt att använda vanlig köksspray, som Jif eller Ajax."Jif har också tagit sin egen grill, som fungerar väldigt bra," påpekar han.

bil polish: Både Grill King Craig Whitson och grill entusiasten Grill Jon föreslår att man använder bil polish att ge grillen en glänsande och fin textur. Foto: Illustrationfoto: färglåda. nej

- Om grillen är extra smutsig kan du använda ugnsrenaren, förklarar han. Spraya väl över grillen och låt tvålen verkar några minuter innan med en svamp eller trasa med vatten för att ta bort fläckar. Skölj sedan väl med ljummet vatten. Torka av grillen med papper eller trasa.

kväll ut med att röra stunder i ljuset

- Efter grillgaller är rena, bör du också rent kol grill. Du kan använda trädgårdsslangen eller en högtrycksspruta för att spola bort tvål och annan smuts.

- Kanske är det viktigaste tipset att rengöra grillen väl innan den tas bort för vintern. Det är inget bättre än att plocka upp en ren och fin grill som är redo att användas när våren kommer.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

försvinner rätter snabbaste

skydda golvet: Ett golv skydd skyddar golvet och underlätta rengöring runt grillen Foto: Foto: Duri Disciplin

7 härliga sommarvillor kan du hyra

grill korv som är bäst i test

Lösa uP SOT och fett: En speciell rengöringsmedel för grillen är effektiv, och löser smuts och fett på några sekunder. Foto: PHOTO: Nitor / Alfort & Cronholm

ADVERT

Mest populära