All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att rengöra avloppsröret i köket

Avlägsnande av hävert

I diskhon eller handfatet ofta samla smuts och små föremål i botten av sifonen.

  • Nyare plastvattenspärrar är lätta att skruva av medan du brukar använda verktyg på äldre gjutjärnspannor. Här kräver en stor skiftnyckel eller skiftnyckel vanligtvis.
  • Kom ihåg att placera en hink eller bult under när du lossar vattenfallen.
  • Kontrollera noggrant att vattenfällan spänns igen när den är klar.

Källa: byggarbetsplats. nej

De flesta av oss kan tycka att avloppet under diskbänken stängs ibland eller att det luktar illa.

Detta är i princip ofarligt, men det kan leda till läckage - vilket kan leda till mugopp . Och du kan riskera att få råttor in i huset eftersom de älskar de livsmedel du skickar in i dräneringsröret.

Men hur ser du verkligen om avloppet fungerar ordentligt?

Trond Skistad på Rørleggervakta AS förklarar att du måste hålla reda på hur dräneringsfunktionen är. Går det bra, är det ok?

- Men efter ett tag kommer dräneringsrören att växa ut ur tvål, fetter och andra slavar som kommer från disken. Det beror på användningen, men det kan betala av disken istället för att spola allt fett och rester i diskbänken.

- Du kommer märka att avloppet blir sämre och värre så småningom och du måste ta tag som innan den stängs. Detta kan leda till läckor och fula lukt från avloppsrören.

Dränerings träskor

Om du känner att det inte finns någon väg bort från diskbänken, är det förmodligen ett rör igensatt.

Chef för Mycoteam AS, Johan Mattsson, förklarar till Bonytt. Nej, det här är något vi alla upplever ibland, särskilt i gammalt kök.

- En huvudkälla för tät dränering är smält fett från både matlagning och stekning som hälls i avloppet. Eftersom avloppet är kallt (rumstemperatur eller lägre, beroende på om det har lagts kallt vatten), är det ett vanligt problem att fettet stelnar i rören innan vattenlåset.

- Tät dränering är först och främst frustrerande, men det kan också orsaka risk för översvämning av diskbänken. Konsekvenserna av detta är begränsade eftersom de handlar om små mängder vatten som snabbt upptäcks (genom att blöta på fötterna).

Mattsson konstaterar att man så långt som möjligt bör undvika att hälla smält fett från stekpannor och kastruller i diskhon.

- Ställ grytan på sidan och vänta tills den har svalnat och häll sedan fettet i matavfallshållaren.

Genom att vara smart med användning av massor av varmt / kokande vatten kan ofta ta itu med tilltäppta avloppet, men enligt Chief rådgivare Mycoteam använder också insatsen fjädern och eventuellt demontering av häverten (enda moderna kök) enkel, effektiv och billiga lösningar.

- Användning av mer eller mindre stark kemisk BEREDNING Kemiska är en lösning som också kan fungera, men kontrollera att rörledningen tål vad du kanske tänker använda, rekommenderar han.

Owlhere on Flicker. com. Vissa rättigheter reserverade. 'alt =' BREAKFAST: På grund av läckage kan avloppsröret under köksfacket se ut så här. Foto: Owlhere on Flicker. com. Vissa rättigheter reserverade. 'Src = ". // bild Klick Com / 2275184. JPG ImageID = 2.275.184 & x = 0 & y = 0 & cropw = 100 & croph = 100 & width = 980 & height = 490 & Kompression = 60?" Itemprop = "image">

LÄCKAGE: Som ett resultat av läckage Avloppsröret under diskbänken kan se ut så här. Foto: Owlhere on Flicker. com. Vissa rättigheter reserverade. Foto: Owlhere / Flickr. com

Råttor som smutsiga avloppsrör

När ska dräneringsrören rengöras?

1. Dräneringen är nästan sannolikt

2. Läckage-den allvarligaste

3. Lukta minst problemet

Källa. Chief rådgivare Mycoteam, Johan Mattsson

i Oslo-området lever över hundra tusen råttor i avlopp, enligt Fat Vett. nej, webbplatsen för vatten- och avloppsverket i Oslo. Och de gnäller i fettet och maten du kommer in i diskbänken och dräneringsröret.

- Under dräneringsnätet är det en årstid hela året och en bra miljö för råttorna som bor där. Det finns god tillgång till mat och råttorna lever inte med avföring, men av alla livsmedel som de kommer genom dräneringen skriver Fettvett. nr.

Men om du är bra på att hålla dina dräneringsrör ur matrester, kan du säga, enligt Fettvett. ingen hjälp att minska beståndet.

- Om råttorna inte får mat, kommer råttorna att självreglera, så de blir gradvis färre, de fördjupar sig.

ADVERT

Mest populära