All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Rengör badrumsfläkten

Sunt inomhusklimat i badrummet

När du håller badrummet rent håller du både fukt och det totala inomhusklimatet i åtanke. Du ska städa fläkten ett par gånger om året för att förhindra att mögel sitter fast där. Mögel kan placeras i både fläktar, badrumsmöbler och andra fuktiga områden.

  • Läs också: Hur bli av med mutt och svamp i badrummet.

Kontrollera fläkten med papper

Ett ljustillbehör för att visa om det är dags för en städning är att hålla ett stycke toalettpapper upp mot fläkten. Om papperet fångas av sig själv, passar fläkten väl. Och om papperet inte sitter fast är det dags att rengöra det.

För att rengöra badrumsfläkten

Det finns olika sätt att rengöra fläkten i badrummet. Om det bara finns lite damm och smuts som blockerar ventilen, kan den hålla en runda av dammsugaren.

Om fläkten behöver mer noggrann rengöring, tvätta den med vatten och tvål. Kom ihåg att stänga av strömmen till enheten. Ta bort locket och tvätta det med hand eller kör det i diskmaskinen. Torka det bra innan du byter ut det.

Läs också:

Varför INTE använda bakpapper

Bakpapper kan vara ett oumbärligt verktyg i köket, men du borde egentligen undvika det.

  • Läs också: Rengöring av köksfläkten

Muffins i badrumsfläkten

Om fläkten har gjutits hittills är det inte tillräckligt med vatten och tvål i rengöringsprocessen. Då måste starkare, antifungala medel användas.

Källa: Samarbeta

Vill du ha mer tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära