All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Att ersätta bänk

Bänkskivan är en viktig del av ditt kök, både funky och utseende. Var därför kritisk och spendera lite tid när du väljer en ny bänkskiva.

Det kommer att användas under många år och du kommer att titta på det så länge. Du kan välja bland många material, här har vi valt en ny i 28 mm tjock bok.

Förberedelse

Var noggrann när du riktar in så att du vet hur mycket bänkskivan ska vara. Mät också djupet, detta mål kan variera från leverantör till leverantör. Dubbelkontrollera målen innan du går. Dra bänkskivan och sätt tillbaka med en träolja. Du kan göra det många dagar i förväg.

Ta bort kran och dränering

För att ta bort den gamla bänkskivan måste först peka och avlopp demonteras. Om det finns en stoppventil under kranen är det relativt enkelt att demontera det. Stäng av vattnet och skruva loss muttern som håller rören i kranen och lossa muttrarna som håller kranen på bänkskivan.

Alternativt kan du ta bort bänkskivan med handfat och sjunka i taget. Finns det ingen stoppur där du borde ha en rörmokare för att montera den i samma släde. Det ska vara minst 25 cm från hålet till diskbänken till den korta änden, annars kommer bänkskivan vara svag.

Minns!

Se till att du får din nya bänk några dagar före montering. Då har du tid att olja i ryggen och oljan går ut för att torka.

Behöver du :

- Bänkskiva, min. 26 cm tjocka

- skruvar 5x35 mm och skivade för montering bänkskiva

- Oppvakskum (här Blanco)

- Skruvar för handfat

- Termisk reflekterande arkmaterial

- Clear Silikon

- Tungolja

Specialverktyg

- borrmaskin med

hålsåg att borra stora

hål i toppen av skåpet

- Jigsaw Blades (här Bosch T308BF eller T308BOPF) plattorna inte upp i trädet, men ger jämn -snittflater .

- Torka för att torka ut silikon.

Framställning

1. Borra hål i undersidan av plattan om den är full. Annars kan bänkskivan inte andas. Du kan placera 3 mm bitar på skåpet istället för att borra hål. Om delkapslarna inte har toppbetyg, behöver du inte göra någonting.

Läs också:

för att välja bänk

Inte bara bör en bänkskiva vara praktiska och av hög kvalitet, bör det se bra ut också. Här guidar vi dig att välja rätt för dig.

2. Borra 8 mm hål för varje 60 cm för montering av bänkskivan. Hålen är större än den 5x35mm passande skruvar med stora segment som skall användas för plattan kan röra sig något. Skivorna säkerställer att skruvarna inte dras in i hålet.

3. Fäst en termoreflektiv folie under bänkskivan där diskmaskinen står. Då rengör du bänkskivan för att den fuktiga ångan kommer ut ur maskinen när du öppnar dörren.

Montering

Nu är allt klart att montera den nya bänkskivan. Sätt den nya bänkskivan på plats. Bordsskivor är tunga och ofta svåra att hantera av sig själva, få hjälp av någon så att plattan inte skadas av hantering.

Om den nya handfatet är större än den gamla, måste du torka ett större hål i tunneln.

Läs också:

Sex skötselråd för massivt trä bänkskivor

För att behålla din fasta bänkskivor trä.

1. Dra åt bänkskivan. Kontrollera att den är på plats innan du drar skruvar och skivor i de förborrade hålen.

2. Placera diskbänken 6-7 cm från framkanten , vilket ger en bra arbetsställning. Hålet blir för stort om du använder diskbänken som en mall för att ta hand om. Använd disken som du fick med diskbänken eller dra 2 cm från diskbänken.

3. Borra ett 10 mm hål i varje hörn av märkningarna n för diskmaskinen. Då kan du sticka sticksågbladet i hålet. Glöm inte att hoppa längs linjen, se nästa punkt.

Läs också:

Big test av motorsågar

Hur mycket vill du verkligen för dina pengar när du köper en motorsåg? Vi har testat åtta fall till överkomliga priser. Det finns inga fall avsedda för ...

4. Skrapa med en kniv 2 mm utanför linjen för att minska risken för att trädet plattas av sågbladet. Klipp längs en linjal och något i en vinkel mot den del som ska matas ut.

5. Dra åt hålet med sticksåg , börja i ett av hörnhålen. Bifoga maskband under käften så att du inte skrapar skivan. Sätt något i spänning under vad som kommer att torkas bort.

6. Applicera träolja runt kanten av såghålet. Sprid olja på hela bänkskivan och glida med fint sandpapper när oljan har torkat. Sedan olja igen så att bordsskivan blir mättad.

ADVERT

Mest populära