All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

För att lägga grunden till och med

Vill du bygga själv annex, uthus eller en byggnad? På platt terräng är vägen längre ner i artikeln en smart grundmetod. När fundamentet är klart, kräver det minimalt underhåll, vilket undviker fuktproblem, krokiga pelare och dödskador. Förutsättningen är att allt är gjort korrekt.

En stor del av det arbete du kan göra själv, men om du ska bygga något större än ett skjul, behöver du hjälp av proffs för planeringen. Svårighetsnivån stiger med utmanande markförhållanden och allt bör planeras i detalj. från hålets djup, till hur isoleringen ska läggas.

Följande metod är en tallrik på markstrukturen. Se stegen nedan, steg för steg.

Läs också: Vilken färg ska du välja på väggen?

1. Dra ut tomma och begravda hål

Det första att göra är att gräva ett hål. Grävmaskin föraren behöver en guide på var att gräva, och detta innebär att du redan har ställt in en markering i varje hörn där hålet ska vara. Hur djupt hålet borde beror på de grundläggande förutsättningarna.

2. Fyll på en grov glödlampa.

Fyll nu i dräneringsmassor. Det betyder grovt slag i botten, såväl som singel och subbus på toppen. När den är fylld i måste den först förstärkas och komprimeras. Kör över med en komprimerare så att klipporna är klämda ihop och låsta in i varandra. Detta lag kommer att vara stabilt och du kommer att undvika att säga tillsammans när det gäller vikt.

Artikeln fortsätter efter bildspelet.

STEG FÖR STEG: Här visar vi dig steg för steg hur du går vidare när du finansierar. Du brukar börja fylla i grov puck, sedan sätta in singel och sluta med subbus. Foto: Øivind Lie

3. Skapa en enda kudde

Efter aggregat, fylla den inre, och sedan ett skikt stenbrott avfall. Den senare binder singeln till ett svårt lag och gör det enkelt att korrigera. Ringväggens yta måste vara helt korrekt. Kom ihåg att strukturer där golvet är under marknivå måste dräneras. Nu öppnas igen och här är hörn av ringväggen markerad. Dessa markeringar måste stödjas och stabila. Använd bitar av armeringsstål som du slår ner så långt som möjligt och vara 100 procent exakt; Vid mätning av diagonalerna måste de vara lika långa.

Läs också: Hur fixar sprickor i

4-väggen. Gör ringväggen

Innan du börjar ringväggen, kontrollerar du att substratet är rätt inriktat. Dra en sträng mellan hörnmarkörerna. Det ska vara exakt i höjd med väggens yttre hörn så att du kan styra strängen när du lägger ut blocken eller elementen. Om du använder konkreta väggbeklädnadselement är det lämpligt att styva med ett stödbord.Detta förhindrar att artiklar vrider eller går ur positionen när de fylls. Under själva fyllmedlet, se till att betongen kommer överallt och att du får mest luft. Du kan göra det med en vibratorstav eller en bit av ett förstärkningsjärn när du håller fast och rör betongen. När fyllningen är klar, dra av toppen för att få så jämn och fin krona som möjligt. Då måste du göra nya kontrollmål för att kontrollera att väggen inte har flyttats. Innan betongen har härdat kan du slå och trycka för att göra små justeringar.

Läs också: Hur man bygger en trappa till ingången

5. Mer Singel

När ringväggen är gjuten, fyll i mer singel. Den använder dig för att justera höjden i väggen så att den får rätt höjd när du har isolerat och gjutit betonggolvet. Här måste du göra en beräkning. Sommar tjockleken av betongen och isoleringen. Är det till exempel 30 centimeter, mäter du från toppen av ringväggen och ner och sätter ett märke. Upp till märket måste du fylla i singeln. Detta skikt utgör grunden för isoleringen. Eftersom dessa är hårda, stela EPS-plattor (isopor), betyder det att substratet måste vara helt platt och i vattnet. Vänligen avsluta med ett lager av subbus. Här måste du också komprimera, med en efterföljande finjustering.

6. Isolering av grundvägg

När du lägger ut isoleringsplattorna är det vanligt att göra det i två omgångar. Första ett lager, sedan en ny som du placerar över lagets riktning nedan. Dessutom lägger du båda lageren i tegelmönster, även kallat damn. Hela punkten är att undvika kontinuerliga leder. Nu lägger du också på fuktspärr och glidlager ovanpå.

Läs också: Korrekt tillämpning av utomhushusfärg

7. Slå på golvet

Slutligen ska golvet formas. Innan betongbilen kommer, måste du klargöra förstärkning och glidlager. Om du har golvvärme kan den läggas till nu. Armeringen måste lyftas något så att den stiger upp i formen. Det gör du genom att lägga mattor på armeringsstolar. Mattorna måste binda till varandra med överlappning. Akta dig för höjden där flera mattor möter varandra så att stålet inte sticker ut ur formen. Alternativt kan du beställa färdigbetong. Värmekablar eller vattenrör kan fästas på rustningsmattorna, men det är lämpligt att göra det innan de sätts under armstöden. Betongen som fylls i måste korrigeras kontinuerligt. Då är det bäst att använda en roterande laser. Du ställer in priset på den höjd du ska ha och kontrollerar när du skickar in.

Läs också: Hur man bygger själva terrassen

8. Efterbearbetning och bearbetning

- När betongen ska bearbetas skadas många av självbyggarna. Många tycker att jobbet är klart när bilen reser, men det är när det verkligen börjar. Om du gör det på rätt sätt får du en starkare betong och du sparar dig mycket tid för att bygga resten, säger produktchef på Betong East, Stefan Skjæret.

Moulding är utförande. Båda när betongen ska fyllas i och när den ska bearbetas.När folket är på plats och lasern är korrekt inställd, är den redo för betongbilen.

Börja fylla i ena änden. Man går med en orm och fyller en grov grapefrukt med en rep och den tredje kontrollen med lasern. När du väl kommit in i golvet börja med det som kallas dissing. Det är gjort med en dissociation, något som påminner om en korsning av en rake och en jätte gnista. Dra pinnen med små rörliga rörelser medan du går bakåt så att ytan är fin och jämn. Nu är det en bra idé att spruta på membranhöljen. Detta förhindrar att ytan torkar för fort.

När betongen börjar stelna kan du borsta den med ett bricka eller en pensel, en så kallad helikopter. Den rätta tiden är när sticksåget inte kommer fast eller när man kan flytta betongen till betongen utan djupa spår. Hur länge du måste vänta efter gjutningen beror på vädret och betongtemperaturen, ca. sex till åtta timmar efter det blandades. Om du borstar med hand betalar det sig att stå på ett is. Pussa först med en plast eller en träskiva, så kallad skurning. Efter ca I en timme borstar du igen med en stålplåt. Det ger en jämn och fin yta. När allt är bra och bra, spraya på en ny runda membranmantlar.

KONSTRUKTION: Detta är en typisk tallrik på markkonstruktion. Isoleringen läggs så att den bryter alla kalla broar i själva golvet. Foto: Øivind Lie

ADVERT

Mest populära