All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att förhindra vattenskador på huset semester

De flesta människor förknippar rörbrott med frost, men du bör vara långt borta på sommaren, du riskerar att komma till huset är fullt av vatten.

Sommaren är högsäsong för vattenskador.

- vattenskador semester är ofta omfattande och därför dyr, eftersom vattnet kommer att flöda fritt i flera dagar innan skadan upptäcks, säger forskaren Lars-Erik Fiskum på SINTEF.

Därför bör du alltid göra en checkrunda av huset innan du går på semester. Ett antal eluttag bör dras ut, fönster stängda och vattnet ska stängas av.

Du bör också göra rutinen för att titta över VVS-systemet i huset för att rädda läckor och mycket irritation.

- VVS installation behöver underhåll. Det verkar som om alla husägare, det tar hänsyn till det faktum, säger manager för sanitetsteknik är Skaar Nielsen Rørentreprenørene Norge i ett pressmeddelande.

- Lite tråkigt, det är kanske att se över VVS installationer, men du gör det till en halvårs vana i samband med semester är mycket snabb, sade han.

  • Det är försäkringsbranschens bästa råd av vattenskador

Mer vattenskador i 2016

under januari, februari och mars 2016 rapporterade försäkringsbolag på mer än 15.000 vattenskador, enligt finansminister Norge.

Detta är en ökning med sex procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Mängden vattenskador fortsätter att öka. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti förväntas cirka 20 000 vattenskador i norska hem enligt SINTEF Byggforsk.

Speciella bostäder från 50-, 60- och 70-talen har rör utsatta för läckage.

Därför bör du överväga dessa saker innan du går på sommarsemester:

- Stäng av huvudkranen om du reser över tiden. Då behöver du inte riskera att komma hem till ett hem fullt av några tusen liter vatten.

- Lämna en av kranarna i huset öppna när du lämnar huset över tiden. Läckage i rörledningen hjälper till att minska trycket.

- Kontrollera att du har läckage / läckage stannar. I många nya hem placeras vattenvärmare och tvättmaskiner i rum utan att svälja. Se till att läckage / läckage stannar.

- Rengör avloppet minst en gång per år, och helst innan du går på en längre semester. När duschen inte städas regelbundet fylls den gradvis av hår, smuts och fett.

I perioder utan vattenförsörjning är risken att detta material förstärker och stänger utloppet.

  • Få det bästa med dessa tricks

Kom inte hem till ett hus fyllt med vatten. Foto: Getty Images

Detta underhåll bör ske regelbundet:

- Bra underhåll minskar inte bara risken för vattenskador. Det ger också längre livslängd för badrum och VVS i allmänhet.

- Vattenlås ska rengöras halvårigt.Lyft av gallret på avloppet, hämta vattenlås och avlägset hår och tvåltest. Använd en pensel för att ta bort eventuell rester som fastnar. Detta gäller även tvättstugan.

- Rengör silken i kranen varje år eller när du märker att trycket förvärras.

- Silikon är ett flexibelt tätningsmedel som säkerställer att det inte bryts in i leder, som vid övergången mellan golv och vägg. Silikon är färskt och kommer inte att vara för evigt. Missfärgning och sprickbildning indikerar att underhåll är nödvändigt.

- Vattenslangar för maskiner ska bytas vart tionde år. Det bästa är att använda en dubbel säkerhetsslang med avstängning.

- Rengör avloppet minst en gång per år, och helst innan du går på en längre semester. När duschen inte städas regelbundet fylls den gradvis av hår, smuts och fett.

- Om du har torkat tvätt i tvättstugan måste du också se till att fibrerna och tvåltesten inte stänger avloppet.

Källa: VVS Entreprenörer Norge

Missa inte de senaste nyheterna i badrum och kök - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära