All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att undvika skador under trädgårds

Detta gäller särskilt försäkringsbolag. Tryg Forsikring rapporterar att de får mellan 200 och 400 rapporter årligen om skador som orsakas av trädgårdsarbete.

- En liten buske kan göra dig sjuk, säger presskontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

- Amatörer kvävas av motorsåg, och gräsklipparen leder till amputationer av tår och fingrar. En långsam användning av hedgesåg står också bakom många dåliga olyckor, säger Steen i ett pressmeddelande.

  • 10 smarta tips för en säkrare bostäder

Diagram skador försäkringsbolag får i första hand "gräsklippare skador", följt av nedskärningar och ögonskador och faller från stegar och träd, skriver ABC News. Och här är den speciella en grupp som är särskilt utsatta:

- Medelålders män leker med en bit av avancerade trädgårdsredskap är de värsta syndarna. Denna åldersgrupp klättrar i höga stigningar och faller ofta ner. De skär upp på fall, bryter armarna och benen och skadar oftast de flesta av dem under trädgårdsarbete, säger Steen.

  • Inredning: att skapa din egen modern sänggavel

- Det kan leda till invaliditet resten av ditt liv

som trädgårdsarbete lättare med bättre och mer motordrivna verktyg, har det också blivit farligare. Försäkringsbolaget ber därför folk att tänka mer om trädgårdsskyddet.

- Det regnar med några tår varje år. När nordmän skär gräset, bär det ofta barfota och i sandaler. När kraven är ofta omfattande och det finns en försäkring, säger Steen fortsätter:

- Oftast är det vanligt att försäkring för att täcka kostnaderna för behandling av olika slag. Men vissa skadar sig så illa att de får olika funktionshinder under resten av livet.

  • Smarta tips: - Nu har vi inte nyckeln längre

Tryg har därför några bra tips för dig innan du satt i rörelse:

- Stressa inte med trädgårdsarbete. Om du inte är en professionell trädgårdsmästare, vet du dina begränsningar - och använd alltid lämplig säkerhetsutrustning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få smarta tips och tricks för vardagen!

Detta bör komma ihåg:

  • För regelbunden trädgårdsarbete som gräsklippning, bör du gå för lätta säkerhetsskor som ser ut som vanliga casualskor. De är gjorda av fast material och har ståltips, men du kan inte se den.
  • Skulle du vaxa, bära skyddsglasögon. Ögonskador är mycket vanliga och lätt att undvika med skydd.
  • När du använder motorsåg bör du använda din egen säkerhetsutrustning som medföljer dig naturligt. glasögon, skyddskläder och en specialtillverkade jacka som stannar fallet om du är otur att suga dig själv.
  • Är du hög i en stege, låt någon hålla stegen för dig. Varje år faller många norrmän ner från sina vägar och blir allvarliga skador, rapporterar försäkringsbolaget.
  • Rengör gräsmattan för leksaker, stenar och kvistar innan du börjar. Om du kör över lösa föremål på gräsmattan, kan de kastas ut med stor kraft och orsaka allvarliga skador, särskilt om de slår ögonen.
  • Förvara barn på säkert avstånd. Detta förhindrar att de skadar gräsklipparen själva och för att de ska ha stenar eller andra föremål i ögonen.

Källa: Säkerhetsdag. nej, Tryg Försäkring

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära