All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sådana limlegges en designFloors

LVT golv har blivit mycket populärt på senare tid, både i projektmarknaden och privata hem. LVT står för lyxiga vinylplattor och kallas också Designgulv. Golvbeläggningsmaterial bestående av plattor, remsor eller skivor av vinyl, och är både mycket hållbara och finns i en mängd olika utseenden och utformningar.

På privatmarknaden är klickbara sorter som används mest, men LVT är också för fast installation med lim. Båda kan användas i projektmiljö och privata hem. Här förklarar vi hur limmade design golv läggs.

Ett lyckat resultat av limning LVT beror på följsamhet entreprenörens rekommendationer.

1. Kontrollera temperaturen måste

LVT konditioneras vid minst en dag i det rum där beläggningen skall användas.

LVT bör kondition till temperaturen i det rum där den skall vara minst 24 timmar. Följ leverantörens instruktioner. Golv lim och LVT kräver rumstemperatur för optimal, som är minst 18 grader. Att undvika en sådan toppning för beläggningstemperatur måste vara stabil under acklimatisering, under läggning och speciellt genom att lägga golvlim härdningsprocessen. Stora fönster bör täckas för att undvika solljus.

1. Substratet är väsentligt

lim appliceras jämnt över golvytan med en murslev.

- Vi rekommenderar i allmänhet alltid lägga LVT på absorberande underlag som uppfyller kraven för planhet i det norska standard, säger Espen Josten, teknisk chef på Sika Norge.

Det betyder att eventuella oregelbundenheter bör vara mindre än 3 millimeter per Tometer linjal. Är ojämnheter större golv måste jämnas med ett tunt lager avjämningsmassa. Detta skulle ge en yta som är likformigt absorberande har tillfredsställande hårdhet och bidra till en stor plan slutresultat.

2. Lägga tid att limma

stavar anges när limmet har fått rätt vidhäftning.

- På absorberande underlag bör LVT laddad så vått lim som möjligt, utan lim & ldquo; Escapes & rdquo; upp mellan staplarna. Praktiskt taget är det vad vi kallar "sen våt vidhäftning". Om du väljer att vänta för länge med att lägga till, finns det en risk att limmet har nått heftlimstadiet. Och då golvet förblir övervåningen limrillene utan dessa krossade, säger Josten.

3. Många typer av lim

CASCOPROFF Extra och CASCOPROFF GP, är två bra alternativ för bindning LVT.

- Våra produkter, CASCOPROFF Extra och CASCOPROFF GP, är två bra alternativ för bindning LVT, säger Josten.

Båda lim är lätt att distribuera på golvet, torkar snabbt och har en relativt lång öppentid. Limrillene krossade lätt genom att rulla, och det är lätt att tvätta bort eventuellt limsøl.

Om du vill ha en pasta med lite mer krämig konsistens eller krävs på frågan dokumentation, är CASCOPROFF GP ett bra alternativ.

4. Användning av golvvalsen

Golvet rullas i fältet under läggningen. Om du inte har tillgång till golvrullar kan du använda en styv diet.

- Professionella golvplanerare använder alltid golvrullning, även när man lägger LVT, säger Espen Josten.

Golvet måste rullas i fältet under läggningen, och det ska rullas om efter en till två timmar, helst motsatt av första rullning. På detta sätt kan du se till att vidhäftningen är så bra som möjligt.

- Om en person ska lägga till LVT och inte har tillgång till golvvals, rekommenderas att stryka beläggningen med en styv diet som inte kliar på golvet.

ADVERT

Mest populära