All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

För att förse dig med mörkare färger

Blackish, mörkt brungrå, djupblå och svart som akvamarin toner färger vi ser poppar upp allt oftare som de viktigaste färgerna i moderna hem. Vi har sett trenden i hotell- och restaurangmiljö ett tag, och många får inspiration från resor och trevliga restaurangbesök och kommer att återskapa atmosfären när de är hemma.

- Den så kallade hotellstilen har blivit mycket populär. Och många vill använda fler färger, liksom att ha en mer omfattande och exklusiv stil hemma, vilket gör det enkelt att inspirera vad hotellen gör, tror Birgit Torkildsby från tapetleverantören Borge.

Skapa välbefinnande

Moody med mörka väggar. Här målad i färg Heksetimen FR1134 från Fargerike.

Även i färgkedjan, Fargerike, ser de trenden.

- Vi märker att många människor ser med ett lite mer kritiskt öga på alla vita väggar, säger kreativ chef Tale Henningsen.

Hon tror att vit gör rummet slarvigt och passar bra när man säljer ett hem.

- Men nu måste vi sluta dyka upp som om vi ska sälja imorgon. De flesta av oss vill inte ha det, vi kommer att leva och trivas i våra hem ", säger hon och är medveten om att färger på väggarna ger karaktär och utrymme i rummet, vilket är viktigt om du vill ha en smalare stil.

Hennes favorit är en djupblå ton som hon planerar att testa hemma. Hon medger att övergången från lätta väggar blir stor, men hon är helt redo och tror att färgen kommer att ge en utmärkt ram kring vita vita detaljer och ljusa, gyllene trä.

Välj den mörkaste

Var inte rädd för att färgen blir för mörk. Kombinerat med ljusa nyanser är natthimlen från Butinox en bra väggfärg.

Är du fascinerad av de mörka färgerna och vill ha det mysigare och lite chic så fet, inte väljer en tillfällig lösning, de råd vi får från Jenny Bull Gustavsen, som är ansvarig för färgkartor med Butinox. Hon har just testat en djupblå färg som heter Night Sky i ett sovrum och är upphetsad över resultatet. Det är en myt att rummen blir mörka och små med mörka färger, du får rum som är spännande, personliga och har karaktär.

-Det tar en färg mörkare än vad du normalt skulle välja. Mörka toner ger en elegant touch till rummet, vilket ger en varm och behaglig känsla, säger hon och uppmuntrar att leka med nyanser av den färg du väljer, då får du ett livsrum utan att det känns rörigt.

Satsa på struktur

- För att verkligen skapa något lyxig känsla av stil, måste du både tapeter, textilier och mattor, säger Camilla Jakobsen från insidan hus Intag.

På väggarna används tapeten ofta i sisaler eller andra naturliga kvaliteter och textilier av olika texturer som sammet, linne, bomull, ull i tyngre kvaliteter och djupa mörka färger.På golvet finns anpassade mattor, vanligtvis i naturliga kvaliteter.

- Och naturligtvis kuddar av olika storlekar och former, de är ett måste, tillsammans med filtar i mjuka kvaliteter, föreslår Jakobsen.

Nomad av Omexco i en nära smaragdgrön djup färg, tillverkad av vävda liljor är nästan som ett smycke, Camillas silke från INTAG.

Gå på egen väg

Alla betonar att det inte finns någon färg eller nyans som är trendigare än andra. Trendbilden är väldigt komplex och allt är tillåtet. Vi kommer helt enkelt njuta av ditt eget hem.

- Allting passar inte nödvändigtvis dig. Var sant mot dig själv och välj den färg du gillar, är råd från Jenny Bull-Gustavsen.

ADVERT

Mest populära