All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Lägg till våtrumsmembran

Efter en period med mycket strikta regler för vad de ideella husägare får komma åt på egna badrum, är reglerna mjukade och det är möjligt att städa badrummet utan att söka kommunen om tillstånd, och utan krav på ansvarsfullt företagande.

Men diskussionen om vad som är bra nog och hur det kommer att bli gjort kommer förmodligen inte att sluta med det första. Det är ett faktum att norskt bad läcker ut, och många pekar ut på det våta rummembranet som den stora syndabocken - riktar den sig riktigt? Och om produkten gör det: Hur säger du det rätt? Måste du spendera fjorton dagar som arbetar hårt för att bygga upp lag med ett exakt antal timmar att torka mellan? Nej, inte nödvändigtvis, tycker Hey'di.

- Det är ganska möjligt att lägga till våtrumsmembran i en arbetssession, säger försäljning och teknisk rådgivare Stig Roar Johansen. Han ger dig de tips som kan vara bra att ta med dig - oavsett om du vill göra det själv eller känner dig att kontrollera om hantverkaren har ett drag.

Mycket av rullen

Det är viktigt att ytan är ren och torr, det vill säga utan lösa partiklar. Det kan dammsugas innan det är jordat. Stig Roar Johansens demonstrationsvägg är ett gipsskiva på grund av Hey'di KZ.

Johansen använder en långhårig färgrulle. Han nedsänker sig i K10-atommembranet. Ordentligt. Här borde du inte spara på de goda sakerna.

- Rulla aldrig rullaren torr, förklarar han, och börjar stryka membranet i horisontella områden. Det tjocknar på väggen. Han dumper rullen ofta. Utan att vänta på att första laget torkar rullar han på en ny, den här gången med vertikala slag. Fortsatt med generös användning av membranet. Om det här var färg skulle det bara vara rörigt, men membranet är tjockare och känns bättre.

Tyg och ny coat

I det våta membranet fäster han en säkerhetsduk. Duken är tunn och känns lätt. Först slår han den med en spatel för att få ut vikar och lockar och rullar sedan över med membranrullen: Den här gången med en något torrare rulle så att tyget trycks ner ordentligt i underlaget. Då är samma förfarande senast: Två tjocka skikt av membran. När det första vertikala skiktet läggs går Johansen rakt och lägger på ett vågrätt lager igen utan att vänta på att torka mellan. Till slut ler han över valsen så att ytan blir så jämn som möjligt. Och spetsen är väggen täckt av ett ordentligt membranlager och en yta som är tillräckligt bra för att lägga golv och plattor efter en torktid på ca. en dag.

- Många får en aha-upplevelse när de ser hur tjock vi smörjer. Men det är nödvändigt att få en förbrukning på ca. 2 kilo per kvadratmeter, säger Johansen.

Övergångar

För hörn, rör och andra övergångar finns det specialtillverkade produkter.Kontrollera alltid att produkterna tillhör samma serie och har testats för användning tillsammans.

ADVERT

Mest populära