All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att lägga plattor

->
Kakel ger en vacker yta som varar i många år.
Vem som helst kan lägga till brickor själva, men bör lägga plattor på våta det egna krav på membranet och underlaget för att tillfredsställa våt norm. Kakelarna själva är inte vattentäta, men substratet måste vara. Kanske kan du börja med de något säkrare projekten som att lägga plattor i korridoren, på terrassen eller över köksdisken.

Vi var en fluga på väggen när befälhavaren murare Roar Fredriksen i Interiørmur låt kakel på väggar och golv. Det viktigaste med kakel, vi inser, är förberedelsen. Detta är viktigt för att plattorna ska bli raka och kanter och övergångar bra.

Vad du behöver:

 • Tiles
 • Kakellim
 • Bucket av kakelfix (. Eller Electrical limpvisp)
 • Rivjärn
 • Vater
 • Wood Thread
 • Wood Cutter
 • Tang att knäcka smal kakel cutter
 • fogmassa
 • gemensam Brett
 • hink att injekteringsbruk
 • Här är bucket sked eller liten spade
 • Sponge
 • tvätt badkar eller hink för att tvätta (Ev silikon och silikonpistol.)

hur < 999> 1. Har alla verktyg, kakel och kakel klart. Börja med att mäta väggen eller golvet. Mät höjden från golv till tak på högsta punkt och beräkna var den första kakeln ska läggas. Ta hänsyn till dörrar, fönster och andra placerade på väggen, så att du får en naturlig passform överallt. Plattorna borde helst inte ha någon slits på någon plats. Det är en bra idé att beräkna och göra en snitt i hörnen, så det är lättast att få raderna rätt. Använd vater och dra en horisontell linje där den första kakel börjar.

2. Blanda plattan och lämna den i ca. 15 minuter, rör om igen innan kakel börjar. Vår murare rekommenderar höghållfasta lim som klarar mer fukt, tryck och rörelse. Spruta kakan med en tandborste. Detta kan vara 6-10 mm, beroende på spåren på baksidan av plattan. Lägg till lim tillräckligt mycket för några rader kakel. Om du ökar takten kan du lägga lim på 3-4 plattor. Men var noga med att vara exakt för bästa resultat. Öka inte takten om du har liten erfarenhet av att lägga plattor.

3. Börja med att lägga en kakel till höger och en till vänster om väggen. Placera sedan plattorna från mitten till utsidan. Detta är för att säkerställa att du inte luras av sluttande väggar. Placera en kakel linje över rad och lägg till nästa rad på samma sätt. Två hela kakel bredvid höger och vänster placeras först för att hålla kakelkabeln på plats. Börja aldrig med en kram, sluta lägga en kakel. Tjockleken på kakelskivan beror på hur mycket fett du vill ha. En tjockare sträng gör det lättare att spara "förlorad" längs vägen. Sladden kan tas bort efter några timmar. Använd inte små plastklockor, de kan lätt lura dig och ge kakel som inte är rätt.

4. Kakorna skärs med en kakelskärare.Vår mästare murare rekommendera hyra en bra bricka fräs i kakel butik snarare än att köpa en billig upplaga själv. Kakelarna klipps och hakas lätt för att delas upp i två. Ska du bara klippa av en liten bit, dela kakan lätt genom att bryta stycket med en tång. Behöver du ett runt hål i en kakel? Använd vattenborrar eller ta den till kakelaffären. Kakelarna torkar till nästa dag. Under tiden kunde golvet som kakades igår kämpas.

5. Fukten måste anpassas till substratet: Utanför eller inuti? Vilken färg? Trevligt eller grovt? Blanda injektionen och lämna den i ca. 15 minuter. Rör om bruket igen och dra tätningsmedlet utåt med en murslev så att den är tät med fogmassa mellan plattorna. Låt injektionsblandningen torka lite innan tvätt. Hur länge det kommer att torka beror på vattenabsorptionen i kakel och typ av tätningsmedel. Fråga i kakelaffären eller se anvisningarna på tätningsmedlet.

6. Här rengör mossen Patrick Øversveen fogen med en våt svamp. Alla injekteringar på plattorna måste tvättas av, munstycket mellan plattorna ligger. Vänta bara på applåderna.

Läs också:

Låt din hund vara trendiga med hundkojan betong

hund hus behöver inte vara något du hellre dölja. Dekorera ditt hem med detta moderna betonghus som du kan göra helt själv!

ADVERT

Mest populära